“Εl Chapo”: Ισόβια κάθειρξη στον “βαρόνο” των ναρκωτικών- η απίστευτη ποσότητα των drugs που τον καταδίκασε (φωτογραφίες)

18 Ιουλίου 2019 15:30

Joakin Guamon Loera. Γνωστός και ως “Εl Chapo”. Δεν τον γνωρίζετε, πιθανόν, όμως πρόκειται για ένα απ’ τα μεγαλύτερα “κεφάλια” στα διεθνή καρτέλ των ναρκωτικών.

Ο κύριος αυτός, λοιπόν, που σαφώς ξέρετε όσοι ασχολείστε με τέτοια θέματα,  καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ.

Οι αστυνομικές Αρχές τον συνέλαβαν, δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος για την παράνομη εισαγωγή πολλών εκατοντάδων τόνων ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

Ο πρώην επικεφαλής του καρτέλ ευθύνεται για την εισαγωγή ή για την απόπειρα εισαγωγής στις ΗΠΑ 1.200 τόνων κοκαΐνης. 49 τόνων μαριχουάνας, 200 και πλέον κιλών ηρωίνης και ποσοτήτων μεθαμφεταμίνης. Μιλάμε, όπως αντιλαμβάνεστε, για τρελές ποσότητες ναρκωτικών, που μεταφράζονται σε παράνομα κέρδη αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο «Chapo», 62 ετών, κρατούνταν μετά την έκδοσή του από το Μεξικό, τον Ιανουάριο του 2017, σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μανχάταν, το Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο (Metropolitan Correctional Center, MCC).

Κρίθηκε ένοχος τη 12η Φεβρουαρίου για δέκα κατηγορίες, έπειτα από μια δίκη διάρκειας τριών μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαρτυρικές καταθέσεις αποκάλυψαν την ακραία βία και τη διαφορά του καρτέλ, που διηύθυνε.

ΤΙP

Aναμένεται να μεταφερθεί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο.

Αποτέλεσμα εικόνας για joakin guamon loera

 

Αποτέλεσμα εικόνας για joakin guamon loera