Quantcast

Έλενα Χριστοπούλου: Ποινική δίωξη εις βάρος της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

Συντάκτης: Newsroom

11 Μαΐου 2026 13:58

Η δικαστική κόντρα ανάμεσα στην Ηλιάνα Παπαγεωργίου και την Έλενα Χριστοπούλου φαίνεται πως παίρνει ολοένα και πιο σοβαρές διαστάσεις, με την υπόθεση πλέον να έχει περάσει σε επόμενο στάδιο και να απασχολεί έντονα τα νομικά γραφεία αλλά και τον χώρο της showbiz.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος της Ηλιάνας Παπαγεωργίου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει η Έλενα Χριστοπούλου. Η διαδικασία ακολούθησε τη συνηθισμένη δικαστική πορεία, με προκαταρκτική εξέταση και αναζήτηση στοιχείων από τη δικογραφία, ενώ η παρουσιάστρια κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη και να καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις της.

Το παρασκήνιο της διαμάχης ανάμεσα στις δύο πρώην στενές συνεργάτιδες έχει αρκετές ανατροπές και εντάσεις, καθώς η σχέση τους φαίνεται να έχει διαρραγεί πλήρως μετά από πολλά χρόνια επαγγελματικής συνύπαρξης. Η αρχή της έντασης τοποθετείται χρονικά όταν η Ηλιάνα Παπαγεωργίου προχώρησε σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας πρόσβαση σε επαγγελματικά έγγραφα και συμβάσεις που, όπως υποστήριζε, δεν είχε στη διάθεσή της.

Σε συναισθηματικά φορτισμένη δημόσια τοποθέτησή της, είχε αναφερθεί στη συνεργασία τους χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις και λέγοντας για την Έλενα Χριστοπούλου τη λέξη “μάγισσα”, λέγοντας χαρακτηριστικά: «“μάγισσα”».

Λίγο αργότερα, η ίδια προχώρησε και σε μήνυση κάνοντας λόγο για οικονομικές διαφορές και υπεξαίρεση ποσών από επαγγελματικές συνεργασίες προηγούμενων ετών, ανοίγοντας έτσι έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Στη συνέχεια, η πλευρά της υπόθεσης πήρε ακόμα πιο έντονη τροπή όταν καταβλήθηκε ποσό 33.000 ευρώ προς το μοντέλο, εξέλιξη που ερμηνεύτηκε με διαφορετικό τρόπο από τις δύο πλευρές, είτε ως μερική τακτοποίηση είτε ως μια πρώτη ένδειξη διευθέτησης οικονομικών εκκρεμοτήτων.


Καθώς οι διαδικασίες προχωρούσαν, το δικαστήριο προχώρησε σε απόφαση για επίδειξη σειράς επαγγελματικών συμβάσεων, με το νομικό σκέλος να βαθαίνει και τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν νέες αγωγές και ισχυρισμούς. Η Έλενα Χριστοπούλου από την πλευρά της αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες και πέρασε στην αντεπίθεση με δικές της νομικές κινήσεις.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η Ηλιάνα Παπαγεωργίου κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης ύψους 1.000.000 ευρώ για ηθική και οικονομική βλάβη, με ιδιαίτερα αιχμηρές αναφορές στη σχέση τους, υποστηρίζοντας ότι η πρώην συνεργάτιδά της «της έσκαβε τον λάκκο».

Από την άλλη πλευρά, η Έλενα Χριστοπούλου έχει επιμείνει στη δική της γραμμή υπεράσπισης, δηλώνοντας σε έντονο ύφος:
«Δεν έχω πια συναίσθημα! Δεν υπάρχει περίπτωση να έβρισκα εγώ κάτι εξωδικαστικά»

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δικαστικής αντιπαράθεσης εξετάζονται και συμβάσεις που έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση, με την πλευρά της Ηλιάνας Παπαγεωργίου να κάνει λόγο για πιθανές παρατυπίες, ενώ η αντίπαλη πλευρά έχει ορίσει τεχνικούς συμβούλους για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και σε εξέλιξη, με τις δύο πρώην συνεργάτιδες να βρίσκονται πλέον σε πλήρη ρήξη και τη δικαστική τους διαμάχη να συνεχίζει να τραβά το ενδιαφέρον της επικαιρότητας, χωρίς να φαίνεται ακόμη κάποια προοπτική συμβιβασμού.