Ελένη Αρβελέρ: Στη Βεργίνα είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος (βίντεο)

Ελένη Αρβελέρ. Όλοι την έχουμε ταυτίσει στη συνείδησή μας με μια μεγάλη κυρία των εικαστικών στην Ελλάδα, συνυφασμένη με την ίδια την Εθνική Πινακοθήκη.

Όμως, δεν μένει μόνον εκεί. Έχει κάνει και προσωπικές έρευνες επί ιστορικών θεμάτων. Σημαινόντων. Και αυτή τη φορά έχει να μας πει τα πλέον σημαντικά. Σύμφωνα με την καινούρια έρευνα της βυζαντινολόγου και ιστορικού Ελένη Αρβελέρ, στον μεγάλο βασιλικό τάφο της Βεργίνας είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος και όχι ο πατέρας του, ο Φίλιππος Β΄.

Όλα, υποστηρίζει, συγκλίνουν στο ότι ο μεγάλος στρατηλάτης τάφηκε στη Μακεδονία και όχι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Όπως η ίδια δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV «Ο Μανόλης Ανδρόνικος τα λέει όλα. Ωστόσο, ήταν πεπεισμένος, ότι ο Αλέξανδρος είναι στην Αλεξάνδρεια. Συνεπώς τον απέκλεισε. Ενώ σε όλα λέει: «Ο θώρακας είναι ο ίδιος που φοράει ο Αλέξανδρος στο περίφημο ψηφιδωτό της Πομπηίας»».

Τι αναφέρει η Ελένη Αρβελέρ στο βιβλίο της για τον Μέγα Αλέξανδρο
«Το μόνο που δεν έκανε ο Ανδρόνικος, αλλά δεν ήταν ιστορικός, έπρεπε να κοιτάξει τα κείμενα, που λένε πως είναι ταμένος. Εκεί σας λέω πως όλα είναι τρεις αιώνες μετά», δηλώνει η Ελένη Αρβελέρ.

Η κυρία Αρβελέρ ερεύνησε όλες τις ιστορικές πηγές και τα συμπεράσματά της διατυπώνονται στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Ο Μέγας Αλέξανδρος των Βυζαντινών», στο οποίο ασχολείται και με το πού είναι θαμμένος ο μεγάλος στρατηλάτης. «Υπάρχουν κάποια κενά έρευνας γύρω από τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας. Το μόνο επιχείρημα σε αυτούς που λένε πως δεν είναι ο Αλέξανδρος, είναι θέμα ηλικίας του σκελετού. Ξέρουμε πολύ καλά πως η ηλικίας κυμαίνεται σε ένα σκελετό. Το αδιάψευστο είναι το DNA» δηλώνει η ιστορικός και πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίων Παρισιού Ελένη Αρβελέρ.