Ελένη Κοκκίδου: «Ήμουν παιδί των λουλουδιών αλλά από την άλλη πλευρά»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

22 Ιουλίου 2022 18:45

H Ελένη Κοκκίδου υπήρξε «παιδί των λουλουδιών» κατά τα νεανικά της χρόνια, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της!

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», Ελένη Κοκκίδου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Alpha Τώρα» και μίλησε για το παρελθόν της.

«Ήμουν παιδί των λουλουδιών, από την άλλη όμως πλευρά. Δεν ήμουν κομματικοποιημένη, ήμουν όμως πολιτικοποιημένη και αντισυμβατική.

Με το που άρχισα δηλαδή να μεγαλώνω, στα 18 μου, οι παρέες μου ήταν διάφοροι χίπηδες, πολύ καλά παιδιά. Με τα μακριά τους μαλλιά και τις κιθάρες τους», είπε αρχικά η ηθοποιός.

Και η Κοκκίδου πρόσθεσε: «Πηγαίναμε στα νησιά, τραγουδάγαμε από Σαββόπουλο μέχρι Rolling Stones και ό,τι υπήρχε αντισυμβατικό εκείνη την εποχή. Εμείς ήμασταν η γενιά που ανακάλυψε τα νησιά και είχε μια σχέση με τα νησιά εμπειρίας και γνωριμίας με τους κατοίκους τους.

Δηλαδή πηγαίναμε εκεί και ενσωματωνόμασταν με την κοινωνία. Τότε τη γνωρίζαμε την κοινωνία. Δεν υπήρχε αυτό που υπάρχει τώρα και είναι βιογραφικό και έχεις φωτογραφίες από όπου έχεις πάει».

Και η ηθοποιός κατέληξε λέγοντας: «Ήμασταν τα παιδιά που πήγαμε εκεί στα 18 μας χρόνια. Και μείναμε άναυδοι με την απλότητα, την αισθητική, την καλοσύνη και την φιλοξενία των κατοίκων των άγονων τότε νησιών που ήταν οι Κυκλάδες».

Σε άλλο σημείο μίλησε για τη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και την επιτυχία που έχει καταγράψει εδώ και τόσα χρόνια:

«Δεν το φανταζόμασταν ότι θα πάει έτσι.

Μάλιστα κάποια κανάλια είχαν απορρίψει αυτή την ιδέα. Ήταν ισπανική ιδέα. Το έκαναν μετά στη Γαλλία και μετά το πήραμε εμείς», είπε.

Όσο για τη νέα σεζόν; «Τη νέα χρονιά γίνονται κάποιες αλλαγές σπιτιών. Εμείς θα έχουμε ένα δωμάτιο εξτρά γιατί έρχεται να μείνει ένας ξάδερφός του στο σπίτι, ένα λαμόγιο, το οποίο όμως είχε σώσει το παιδί μας όταν ήταν 3,5 χρονών.

Δεν θυμάμαι ακριβώς. Είχε πέσει σε ένα πηγάδι στη Μυτιλήνη και το ψάχναμε και αυτός βρήκε το παιδί και το έσωσε και του χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη.

Μπλέκεται με τον νόμο και πρέπει να μείνει εκεί μέχρι τη δίκη του και τον φιλοξενούμε. Μπαίνει το λαμόγιο στο σπίτι και θα δημιουργήσει καινούργιες καταστάσεις».