Ελένη Μενεγάκη: Το μήνυμά της για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

9 Οκτωβρίου 2022 10:40

Η Ελένη Μενεγάκη ως πρέσβειρα της εκστρατείας για τον καρκίνο του μαστού, έστειλε το δικό της σημαντικό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες.

Η παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη με αφορμή την έλευση του Οκτωβρίου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και την ενημέρωση των γυναικών για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον καρκίνο του μαστού, μίλησε στο περιοδικό «Vita» και έστειλε το δικό της μήνυμα.

«Πριν από 20-30 χρόνια η λέξη καρκίνος ήταν ταμπού, την κρύβαμε, δεν την προφέραμε, την υπονοούσαμε, μιλούσαμε για το “κακό” ή για την “κακιά αρρώστια”. Ευτυχώς ο χρόνος που πέρασε μας απελευθέρωσε από τον φόβο και την ντροπή της ασθένειας. Και μας χάρισε κάτι ακόμα, γνώση. Ξέρουμε ότι ο καρκίνος είναι καθημερινότητα.

Υπάρχει γύρω μας, δίπλα μας, μπαίνει στα σπίτια μας, επισκέπτεται τις φίλες, τις μανάδες, τις αδελφές μας… Ας το πούμε λοιπόν ξανά. Και ξανά: η πρόληψη σώζει.

Ας κάνουμε τακτικά μόνες μας, μια ψηλάφηση μαστών. Ας μην αμελήσουμε ποτέ την ετήσια μαστογραφία μας, αυτό το υπέροχο δώρο ζωής στον εαυτό μας. Και στις μανάδες, στις αδελφές, στις φίλες, στα παιδιά μας», ανέφερε η παρουσιάστρια.

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης συνάντησε τη Μενεγάκη στην Άνδρο, στον τόπο που εκείνη αγαπά ιδιαίτερα, στο πλαίσιο της εκπομπής «Fishy».

Η μέρα τους άρχισε επεισοδιακά. Η Μενεγάκη επιβιβάστηκε στο σκάφος, ο Κώστας Αντωνιάδης της έδωσε τις πρώτες χρήσιμες συμβουλές αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές. Η παρέα, όμως, αωήφησε τα πολλά μποφόρ, αποφασισμένη για το καλύτερο.

Μετά το ψάρεμα, ο Τσιμιτσέλης, ο Αντωνιάδης και ο Τσαπάρας επισκέφτηκαν το σπήλαιο Φόρος της Άνδρου, περπάτησαν στους δαιδαλώδεις θαλάμους του και έμαθαν την ιστορία του.

Στη συνέχεια, ο σεφ του «Fishy» έστρωσε το τραπέζι για τον Τσιμιτσέλη και τη Μενεγάκη. Τα πιάτα του ενθουσίασαν τους δύο συνδαιτημόνες, που απόλαυσαν το φαγητό και την κουβέντα μετά την περιπέτειά τους στη θάλασσα.