Ελένη Ράντου: «Έγραφαν ότι τρώω τα λεφτά του Βασίλη στο θέατρο και όλοι μου ζητούσαν τα εξαπλάσια»

Συντάκτης: Newsroom

7 Νοεμβρίου 2022 15:00

Ελένη Ράντου: «Έγραφαν ότι τρώω τα λεφτά του Βασίλη στο θέατρο και όλοι μου ζητούσαν τα εξαπλάσια»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Ράντου στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». Η Ελένη Ράντου μίλησε για τη σχέση της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την αμφισβήτηση που έχει δεχτεί αλλά και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα της.

«Από το μυαλό μου τα δυο χρόνια του κορονοϊού για τα επαγγελματικά μου πέρασαν τα πάντα. Μέχρι και το να εγκαταλείψω την επαγγελματική μου ιδιότητα, σκεφτόμουν πως θα ξαναβρώ το κουράγιο να ξαναμπώ στη δουλειά. Μου πέρασε από το μυαλό να πάω πίσω από τη σκηνή, πίσω από τα φώτα, να είμαι λιγότερο εκτεθειμένη…

«Το κάστρο της σχέσης μας με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ίσως δεν έπεσε ποτέ επειδή είμαστε δυο ισχυρές προσωπικότητες»

«Το κάστρο της σχέσης μας με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ίσως δεν έπεσε ποτέ επειδή είμαστε δυο ισχυρές προσωπικότητες. Συνήθως το κάστρο απειλείται όταν η μια προσωπικοτητα είναι λιγότερο δυνατή από την άλλη και καταπιέζεται. Όταν γνωριστήκαμε ήμουν στα πρώτα μου βήματα. Ο Βασίλης καλοδέχτηκε το “ξεδίπλωμά” μου γιατί ερχόταν σιγά σιγά. Το θέμα ήταν αν εγώ θα μπορούσα να αντέξω το βάρος “είσαι η γυναίκα του Βασίλη”. Όταν πρωτογνωριστήκαμε δεν ήμουν “η Ελένη μας”, ήμουν απλά “το καινούργιο κορίτσι του Βασίλη”. Πέρασε γρήγορα αυτή η περίοδος. Απλώς στρίμωχνε η ιδέα ότι έπρεπε να αποδείξεις ότι δεν είσαι το νούμερο εννέα ή δέκα στη ζωή κάποιου άλλου» ανέφερε η Ελένη Ράντου.

«Έχω νιώσει πάρα πολλές φορές να με υποτιμούν και στο θέατρο και στην τηλεόραση»

«Όταν ξεκίνησα, το θέμα θιασάρχης και το θέμα leader, τον είχαν ανοίξει άλλοι τον δρόμο. Τον είχε ανοίξει η Βουγιουκλάκη, η Καρέζη, η Δανδουλάκη. Μας τον είχαν αφήσει αυτό τον τομέα οι άνδρες… Τα τελευταία χρόνια από την κρίση και μετά, δυσανασχετούν πάρα πολύ οι άντρες όταν έρχεται στο θίασο γυναίκας. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στη νοοτροπία. Είναι πολύ πιο ανταγωνιστικοί και λένε, “α, θα πάω τώρα να μου λέει τι θα κάνω μια γυναίκα;”

Παρότι συζητάμε για τα δικαιώματα της γυναίκας η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Έχω νιώσει πάρα πολλές φορές να με υποτιμούν και στο θέατρο και στην τηλεόραση, και στη ζωή έξω το έχω νιώσει… Νιώθω πολύ επιθετικά έγιναν τα πράγματα την τελευταία δεκαετία που πολλοί άντρες ανεβάζανε έργα μόνο με άντρες, άντρες θιασάρχες τους εμπιστευόντουσαν περισσότερο. Έχω περάσει τα 50 και δικαιώνομαι τώρα. Πάντα υπάρχει η “γλυκούλα” η “ικανή και ταλαντούχα” είναι το δεύτερο…».

«Έβαλα στη google το όνομά μου και δεν είναι ανάλογη του κόπου και της δουλειάς μου η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Μετά από 30 χρόνια δουλειάς, ένα σεβασμό τον ένιωσα στη φετινή δουλειά. Στα πρώτα χρόνια μου, είχε τύχει να διαβάσω ότι τρώω τα λεφτά του Βασίλη στο θέατρο. Υπήρχε μια τέτοια νοοτροπία… Μικροαστικές μπούρδες που δε στάθηκα ποτέ».

Για το πρόβλημα υγείας της μητέρας της

«Η μητέρα μου έχει άνοια τα τελευταία πέντε χρόνια. Απλώς η πανδημία το έκανε ακόμη πιο δύσκολο. Έπρεπε να προσέχουμε περισσότερο για τη δική της κατάσταση παρά για τη δική μας. Ζούμε μαζί… Υπάρχει παρελθοντική μνήμη. Οι μνήμες αρχίζουν να σβήνουν από τις πρόσφατες και πάει προς τα πίσω.. Οι φροντιστές τέτοιων ανθρώπων χρειάζονται σίγουρα ψυχολογική υποστήριξη. Είναι πολύ οδυνηρό για τους φροντιστές. Παλεύω να με φροντίζω… Αν δε φροντίζεις τον εαυτό σου δε θα μπορέσει να φροντίσεις και τον άλλον γιατί είναι μακροχρόνιο και πολύ οδυνηρό μονοπάτι» ανέφερε φανερά συγκινημένη η Ελένη Ράντου.