Ελεονώρα Μελέτη: «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου…»

Δημοσιεύθηκε: 12/02/2020 11:37
Ελεονώρα Μελέτη: «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου…»

Ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιάσωνας βρέθηκε καλεσμένος στα «Μεσάνυχτα» και έκανε στην Ελεονώρα Μελέτη την πιο ουσιαστική εξομολόγηση της ζωής του. Ο ίδιος εξήγησε για ποιο λόγο αποφάσισε να αποσχηματιστεί, αρνούμενος να εκπροσωπεί πια έναν θεσμό που δεν αποδέχεται τον ίδιο και τις επιλογές του.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην επιθυμία του να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού, αλλά και το συναίσθημα που τον έκανε να παραιτηθεί από το όνειρό του, λόγω της υποκρισίας και του ρατσισμού με τον οποίο ήλθε αντιμέτωπος όσο καιρό ήταν ιερέας.
«Όταν παραιτήθηκα πριν από ένα χρόνο, έφυγα από το γραφείο του αρχιεπισκόπου, έβγαλα το ράσο, έμεινα με το κοντομάνικο και ένιωσα τον ήλιο να με καίει και έβαλα τα κλάματα. Είχα πολύ καιρό να αισθανθώ αυτό το κάψιμο του ήλιου πάνω στο χέρι μου. Κάποιοι μου λένε ότι πέταξα πέντε χρόνια από τη ζωή μου. Τους απαντώ ότι αυτά ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Μπήκα μέσα στο ελληνικό σπίτι, έμαθα τα προβλήματα. Μέχρι τότε ζούσα σε μια γυάλινη σφαίρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καταπίεση ιδιαίτερα των ανδρών σε βάρος των γυναικών.
Κάποτε γύρισε το μάτι μου όταν κάποιος μου είπε: Προτιμώ να μου φέρουν τον γιο μου οι τέσσερις, παρά να μου πουν ότι τον παίρνει στα τέσσερα. Αυτό είναι βλασφημία για την ανθρώπινη ζωή και την αξία της. Άμα το σύστημα φτιάχνει τέτοιους χριστιανούς να τους χαίρεται» είπε, μεταξύ άλλων.
Τι είπε η Ελεονώρα Μελέτη για τα μηνύματα που δέχεται;
Τότε η Ελεονώρα Μελέτη πήρε τον λόγο και εξομολογήθηκε πως δέχεται απειλές επειδή τολμά να δίνει το βήμα σε ανθρώπους διαφορετικούς.
«Δεν είστε μόνο εσείς που βγαίνετε και τα λέτε δημόσια και δέχεστε αντιδράσεις, επειδή αποφασίζετε να ανοίξετε την ψυχή σας. Δεν ξέρω για άλλους συναδέλφους, αλλά εγώ δέχομαι από απειλές μέχρι και μηνύματα ντροπιαστικά κάθε φορά που δίνω το βήμα σε ανθρώπους που νιώθουν την ανάγκη να κάνουν την κατάθεση της ψυχής τους. Και γελάω πάρα πολύ όταν τα λαμβάνω αυτά τα μηνύματα. Γιατί συνειδητοποιώ ότι χρειάζεται άμεσα αλλαγή η κοινωνία μας.
Οι άνθρωποι αυτοί που μπαίνουν σε διαδικασία να απειλήσουν έναν άνθρωπο που κάνει τη δουλειά του και έναν άνθρωπο που καταθέτει την ψυχή του, είναι αυτοί που πρέπει να αλλάξουν από την κοινωνία. Όχι οι άνθρωποι που λένε την αλήθεια τους. Και αυτοί που δίνουν το βήμα στην αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά η Ελεονώρα Μελέτη.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.