Ελεονώρα Ζουγανέλη – Σπύρος Δημητρίου: Δύσκολες ώρες για το ζευγάρι

18 Μαΐου 2021 14:30

Ελεονώρα Ζουγανέλη - Σπύρος Δημητρίου: Δύσκολες ώρες για το ζευγάρι

Τις πιο δύσκολες ώρες βιώνει η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Σπύρος Δημητρίου καθώς έφυγε από την ζωή η μητέρα του δικηγόρου και πεθερά της γνωστής τραγουδίστριας, σε ηλικία 67 ετών.

Η μητέρα του Σπύρου Δημητρίου υπηρέτησε για πολλά χρόνια το δικαστικό σώμα και διακρίθηκε για την αξιοπιστία και την εγκυρότητά της.

Επίσης, υπήρξε ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Λίγα λόγια για την ζωή της Σταυρούλας Δημητρίου

Μετά την αποχώρηση από το δικαστικό σώμα, η Σταυρούλα Δημητρίου αφοσιώθηκε στη συγγραφή βιβλίων, μερικά από τα οποία έτυχαν μεγάλης αποδοχής από το αναγνωστικό κοινό.

Σε μία από τις τελευταίες της συνεντεύξεις στο fractalart.gr, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, «Γράφω, ή μάλλον νοιώθω ότι δημιουργώ, πάντα στο γραφείο μου.

Βυθίζομαι στον αχανή ορίζοντά του, ανάμεσα σε βιβλία που στοιβάζονται και πλήθος από ετερόκλητα αντικείμενα, και με τα συρτάρια γεμάτα σαν μυρμηγκοφωλιές.

Όμοια κάπως με το χάος. Όμοια με τις σκέψεις μου, όμοια με εμένα.

Και αυτό μου δημιουργεί αρμονία χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το πώς. Πάντα τη νύχτα γράφω. Με επεισόδια από ιδέες για γραφή, επεισόδια φωτός θα έλεγα.

Και πολλές φορές με τα μάτια μισόκλειστα από τη νύστα, σαν να θέλω αυτές τις ιδέες να τις αιχμαλωτίσω, να τις ναρκώσω για λίγο.

Τελετουργικά, όπως λέτε, ασυνείδητα… Έχω μια αδυναμία σε ψυχές ανεμισμένες, άλλοτε γειωμένες, που κινούνται σε αντιρομαντικά τοπία, στη γη τους, στον ουρανό τους ή στην κόλασή τους, εν μέσω ελέους και οριακών βιωμάτων».