Ελισάβετ: Αυτός είναι ο τάφος της βασίλισσας – Η πρώτη φωτογραφία

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

25 Σεπτεμβρίου 2022 09:15

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έδωσαν στη δημοσιότητα  την πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, θάφτηκε μαζί με τους γονείς της, τη βασιλομήτωρ Ελισάβετ, τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργου.

«Σήμερα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία της πέτρας του βιβλίου που είναι τώρα εγκατεστημένη στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI, μετά τον εγκλεισμό της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ. 

Το Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ βρίσκεται μέσα στους τοίχους του παρεκκλησιού του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ», αναφέρεται σε ανάρτηση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal)

Το όνομα της Ελισάβετ είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα πάνω στη βελγική μαύρη πλάκα, η οποία έχει κατασκευαστεί από πέτρα.

Στην ίδια πλάκα είναι γραμμένα τα ονόματα των γονέων της Γεώργιου ΣΤ’ και Ελισάβετ καθώς και του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου.

Τα ονόματα των τεσσάρων κοσμούν πλέον τη μαύρη μαρμάρινη πλάκα στο εσωτερικό του ναού εντός του κάστρου του Γουίνδσορ.

Εκεί πραγματοποιήθηκε και η ιδιωτική τελετή της βασιλικής οικογένειας μετά την κρατική κηδεία που πραγματοποιήθηκε στο Αββαείο του Γουέστμίνστερ, τη Δευτέρα.

Ο βασιλικός τάφος θα ανοίξει τις πύλες για το κοινό που θέλει να αποτίσει φόρο τιμής από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Το κόστος του εισιτηρίου τις καθημερινές ανέρχεται σε 26,50 λίρες, ενώ το Σάββατο είναι 28,50 λίρες.

Σημειώνεται, τέλος, πως  τηλεοπτική μετάδοση της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων με τη μεγαλύτερη απήχηση τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία, αφού -σύμφωνα με το BBC- περίπου 28 εκατομμύρια τηλεθεατές καταγράφηκαν ταυτόχρονα συντονισμένοι στους δέκτες του για την παρακολούθηση της ιστορικής τελετής.

Περίπου 32,5 εκατομμύρια παρακολούθησαν αποσπασματικά την κάλυψη της τελετής και 22,4 εκατομμύρια είχαν συντονιστεί τη στιγμή που η πομπή με το φέρετρο της βασίλισσας διέσχιζε τους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου.