Ελληνικό «Playboy»: Από τη Ζωή Λάσκαρη έως τη Δήμητρα Γαλάνη!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

27 Ιουνίου 2022 18:44

Το ελληνικό «Playboy» δεν κυκλοφορεί πλέον ωστόσο στο παρελθόν γνώρισε ημέρες δόξας φιλοξενώντας στις σελίδες του διάσημες Ελληνίδες.

Το ελληνικό «Playboy» κυκλοφόρησε στη χώρα μας τον Απρίλιο του 1985. Για πολλά χρόνια κυριάρχησε στον χώρο των εκδόσεων λόγω των αποκαλυπτικών φωτογραφήσεων γνωστών Ελληνίδων.

Μία από αυτές έγινε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς με τη 41χρονη τότε Ζωή Λάσκαρη, στη Δήλο. Ήταν η πρώτη Ελληνίδα σταρ που τολμούσε κάτι τέτοιο. Φυσικά, οι πωλήσεις εκείνου του τεύχους υπήρξαν εξαιρετικά υψηλές.

Πάντως, προκλήθηκαν αντιδράσεις από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υποστήριζαν ότι δεν είχε δοθεί η απαραίτητη άδεια για τη χρήση του αρχαιολογικού χώρου ως σκηνικού.

Τον Ιανουάριο του 1986 ακολούθησε η δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάνη, ενώ στο τεύχος του Ιουνίου του 1987 υπήρχε η Μαίρη Χρονοπούλου. Το σκηνικό της φωτογράφισης ήταν σε στούντιο στο Κουκάκι.

Έκπληξη και πολλές συζητήσεις προκάλεσε η ημίγυμνη φωτογράφηση της Δήμητρας Γαλάνη, τον Μάιο του 1987. Η ίδια είπε αργότερα ότι ενέδωσε στην επίδειξη φιλαρέσκειας μία και μοναδική φορά.

Μία άλλη τραγουδίστρια, η Πωλίνα… απογείωσε τις πωλήσεις του περιοδικού του Δεκεμβρίου του 1987. Η φωτογράφιση έγινε στην Κένυα και τις Σεϊχέλες αγκαλιά με έναν εξωτικό βράχο και στο φόντο κοκοφοίνικες.

Και το τεύχος του Απριλίου του 1988 με την Άντζελα Δημητρίου σάρωσε χάρη στις προκλητικές της πόζες.

Μέσα στα τεύχη που ξεχώρισαν τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνονταν εκείνα που στο εξώφυλό τους είχαν τη Νάντια Μουρούζη και τη Μάρω Κοντού.

Η φωτογράφηση της Βάνας Μπάρμπα τον Δεκέμβριο του 1989 ξεσήκωσε τον ανδρικό πληθυσμό.

Εξαιρετικές εντυπώσεις προκάλεσε και η Ελένη Ερήμου που πόζαρε στη νότια Πορτογαλία για το τεύχος Μαρτίου του 1992.

Στη συνέχεια, το «Playboy» αποφάσισε να στραφεί σε νεανικά μοντέλα από τον χώρο της μόδας παρά σε επώνυμες από το καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η Άντζελα Γκερέκου συμφώνησε και έκανε μία ασπρόμαυρη καλλιτεχνική απαθανάτιση των προσόντων της, αποφεύγοντας τις αποκαλυπτικές πόζες.

Ήταν η αρχή για νέα πορεία φωτογραφήσεων με τις Νένα Χρονοπούλου, Γιάννα Νταρίλη, Αννίτα Ναθαναήλ και Εύη Αδάμ, η οποία πόζαρε στη Σάντα Μαρίνα της Μυκόνου.

Ακολούθησαν και άλλες παρόμοιου ύφους φωτογραφήσεις, όπως εκείνη της Ίνας Λαζοπούλου στο Κέιπ Τάουν ή της Νίκης Κάρτσωνα, που λέγεται ότι είχε κοντά της τη μητέρα της.

Στο «Playboy» πόζαρε και η Γωγώ Μαστροκώστα σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Γλυφάδα αλλά και η Μαρία Κορινθίου -σε λουξ μπαγκαλόου στο Λαγονήσι.

Από τις καλύτερες στιγμές του περιοδικού ήταν οι συνεργασίες με την Εύα Λάσκαρη, την Πετρούλα Κωστίδου, τη Σάσα Μπάστα (που έγινε εξώφυλλο και στη ρωσική έκδοση), τη Νόνη Δούνια και τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου.

Για το «Playboy» φωτογραφήθηκε το 2007 η Τζούλια Αλεξανδράτου, προτού γίνει πορνοστάρ. Όμως, στη συμφωνία περιλαμβάνονταν ο όρος να μη φανεί το στήθος της. Ωστόσο, τον επόμενο μήνα φωτογραφήθηκε για το «Nitro» τόπλες!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αμοιβές των γυναικών που πόζαραν για το ελληνικό «Playboy», λέγεται πως η Λάσκαρη πήρε τα περισσότερα χρήματα. Για την ακρίβεια, φέρεται να έλαβε 30.000 (ο υπολογισμός σε ευρώ) το 1985 όταν ο βασικός μηνιαίος μισθός ήταν 60!

Η Αλεξανδράτου έφτασε τις 27.000 ευρώ, η Γκερέκου πάνω από 20.000 ευρώ, ενώ η Ζυγούλη εισέπραξε ως αντίτιμο την αξία μιας Μερσεντές με την οποία επιβραβεύτηκε ως Playmate της χρονιάς το 1997.