Έλον Μασκ: Απέλυσε το 10% των εργαζομένων του Twitter

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

28 Φεβρουαρίου 2023 12:14

Η εταιρεία «Twitter Inc». απέλυσε τουλάχιστον 200 εργαζομένους της ή περίπου το 10% του τρέχοντος εργατικού δυναμικού της.

Την παραπάνω αποκάλυψη για την πλατφόρμα του Έλον Μασκ, έκανε η αμερικανική εφημερίδα »New York Times».

Η εταιρεία προχώρησε σε ακόμη έναν κύκλο περικοπών θέσεων εργασίας αφότου την αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ τον Οκτώβριο του 2022.

Οι απολύσεις, που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, αφορούσαν υπεύθυνους διαχείρισης έργου, αναλυτές δεδομένων και μηχανικούς αρμόδιους για τη μάθηση των μηχανών και την αξιοπιστία της υπηρεσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλέστηκε ενημερωμένες πηγές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της για να της ζητήσει σχόλιο για τα όσα γράφτηκαν.

Η «Twitter» είχε προσωπικό περίπου 2.300 εργαζομένων τον περασμένο μήνα, κατά τον Μασκ.

Οι νέες απολύσεις ακολουθούν το αρχικό κύμα μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας στην εταιρεία, που είχαν φθάσει τις 3.700, καθώς ο Μασκ -που εξαγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκ. δολαρίων πέρυσι- λάμβανε μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Ο Μασκ δήλωνε τον Νοέμβριο πως η «Twitter» ήταν αντιμέτωπη με «μεγάλη πτώση των εσόδων», καθώς οι διαφημιστές μείωναν τις δαπάνες τους εξαιτίας των ανησυχιών τους για την έλλειψη ελέγχου του περιεχομένου.

Η «Twitter» άρχισε πρόσφατα να μοιράζεται έσοδα από τις διαφημίσεις με κάποιους από τους δημιουργούς περιεχομένου στην πλατφόρμα.

Ο Έλον Μασκ ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που κατάφερε να συγκεντρώσει περιουσία άνω των 200 δισ. δολαρίων, φτάνοντας σε αυτό το ορόσημο τον Ιανουάριο του 2021, λίγους μήνες μετά τον Τζεφ Μπέζος.

Τώρα όμως ο ιδρυτής των «Tesla» και «SpaceX» και ιδιοκτήτης του Twitter, έχει «πετύχει» κάτι που ποτέ άλλο άτομο στην ιστορία δεν έζησε: να «σβήσει» 200 δισ. δολάρια από τον πλούτο του! 0 51χρονος Μασκ, είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται στα 137 δισ. δολάρια εν μέσω σφυροκοπήματος στις μετοχές της «Tesla».

Οι μετοχές της «Tesla» βυθίστηκαν 65% μέσα στο 2022, ενώ ο Μασκ πούλησε τόσες πολλές που πλέον το μερίδιό του στην εταιρεία δεν είναι το πολυτιμότερο asset που διαθέτει. Σύμφωνα με υπολογισμούς του «Bloomberg» το μερίδιό του στη «SpaceX» αξίζει 44,8 δισ. δολάρια, ενώ στην «Tesla» έχει αξία 44 δισ. δολαρίων.