Έλον Μασκ: Δίνει… γραμμή στους ψηφοφόρους των ΗΠΑ – «Ψηφίστε Ρεπουμπλικάνους»!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

8 Νοεμβρίου 2022 12:55

Λίγες ημέρες αφότου πήρε τον έλεγχο του Twitter, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ προέτρεψε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους για το Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Έλον Μασκ έγραψε: «Προς ανεξάρτητους ψηφοφόρους: Ο διαμοιρασμός της εξουσίας περιορίζει τις χειρότερες υπερβολές και των δύο κομμάτων, επομένως προτείνω να ψηφίσετε για ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, δεδομένου ότι η Προεδρία είναι Δημοκρατική.

Οι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικανοί δεν ψηφίζουν ποτέ την άλλη πλευρά, επομένως οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι είναι αυτοί που στην πραγματικότητα αποφασίζουν ποιος είναι επικεφαλής!».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την παρότρυνση του Μασκ δεν είδαν με καλό μάτι όσοι εξέφραζαν ανησυχίες για πολιτική εκμετάλλευση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των «SpaceX» και «Tesla» είχε υποσχεθεί πριν από την εξαγορά του Twitter ότι η πλατφόρμα θα παρέμενε ουδέτερη πολιτικά και ότι θα φιλοξενούσε όλες τις απόψεις.

Ο Μασκ σχολιάζει συχνά τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Πρόσφατα είχε εκφράσει θετική άποψη για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις στις προεδρικές εκλογές του 2024, εκτιμώντας ότι ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι μεγάλος σε ηλικία για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ψήφιζε Ρεπουμπλικάνους, αλλά υποστηρίζει μετριοπαθείς και στις δύο πλευρές του πολιτικού σκηνικού των ΗΠΑ.

Η παρέμβαση του Μασκ έρχεται καθώς ο δισεκατομμυριούχος βρίσκεται εν μέσω επικρίσεων για τη στάση του όσον αφορά στην επαλήθευση των στοιχείων των χρηστών της πλατφόρμας.

Υπό την ηγεσία του Μασκ, το Twitter θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποκτούν επί πληρωμή το μπλε σήμα που δείχνει ότι τα στοιχεία τους είναι επαληθευμένα. Αρκετοί εκφράζουν ανησυχίες για το πώς αυτή η νέα προσέγγιση θα επηρεάσει τη μάχη κατά της παραπληροφόρησης, με φόντο τις ενδιάμεσες εκλογές, αλλά και γενικότερα.

Επίσης, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μαζική απόλυση υπαλλήλων του Twitter από τον Μασκ, που έφερε ακόμα και παρέμβαση του ΟΗΕ.