Έλον Μασκ: Επαναφέρει στο Twitter τους λογαριασμούς δημοσιογράφων που ανεστάλησαν

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

17 Δεκεμβρίου 2022 09:49

Ο Έλον Μασκ δήλωσε σήμερα ότι θα επαναφέρει σε λειτουργία τους λογαριασμούς στο Twitter αρκετών δημοσιογράφων που ανεστάλησαν εν μέσω διαμάχης για τη δημοσιοποίηση δημοσίων δεδομένων για τις διαδρομές του αεροσκάφους του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

«Ο κόσμος μίλησε. Θα αρθεί τώρα η αναστολή των λογαριασμών που δημοσίευσαν προσωπικές πληροφορίες για την τοποθεσία μου», ανέφερε o επιχειρηματίας Έλον Μασκ, μέσω Twitter.

Ο Μασκ προχώρησε σε «δημοσκόπηση» μέσω Twitter για το εάν θα πρέπει να επανέλθουν σε λειτουργία οι λογαριασμοί των δημοσιογράφων, με το 58,7% των συμμετεχόντων να δηλώνει υπέρ της άμεσης αποκατάστασής τους.

Ο Μασκ, νέος ιδιοκτήτης του Twitter, προκάλεσε χθες κατακραυγή και προειδοποίηση για κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν ανέστειλε τους λογαριασμούς Αμερικανών δημοσιογράφων.

Οι λογαριασμοί περίπου δώδεκα Αμερικανών δημοσιογράφων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Ορισμένοι είχαν αναφερθεί στην απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το Twitter να αναστείλει λογαριασμό που κατέγραφε αυτόματα τις διαδρομές του ιδιωτικού αεροσκάφους του Μασκ.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ρεπόρτερ από εφημερίδες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως η «Washington Post», οι «New York Times», το «Mashable» και το CNN ανέφεραν ότι είχαν αποκλειστεί από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ότι τα tweets τους δεν ήταν πλέον ορατά.

Ο Μασκ, από την πλευρά του, απάντησε ότι τα εν λόγω προφίλ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Αμερικανός αθλητικός και πολιτικός σχολιαστής και συγγραφέας Κιθ Όλμπερμαν, αφορούσαν άτομα που είχαν δημοσιεύσει την τοποθεσία του σε πραγματικό χρόνο, επισημαίνοντας ότι αυτό ισοδυναμούσε «βασικά με συντεταγμένες δολοφονίας».

«Δεν ενημερώθηκα εκ των προτέρων. Δεν έχω κάποιο λάβει κάποιο email ούτε η εταιρεία επικοινώνησε μαζί μου για τον λόγο της αναστολής», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος των «New York Times» Ράιαν Μακ μέσω νέου λογαριασμού που δημιούργησε.

Παράλληλα, δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης από την πλατφόρμα τονίζοντας ότι έχει τεθεί σε οριστική αναστολή. «Κάνω ρεπορτάζ για το Twitter, τον Έλον Μασκ και τις εταιρείες του. Και θα συνεχίσω να το κάνω», πρόσθεσε ο ρεπόρτερ.