Έλον Μασκ: ο Mr. Tesla κατάφερε να ξεπεράσει τον Τζεφ Μπέζος σε περιουσία – Τον κοιτά πλέον από την κορυφή

13 Ιανουαρίου 2021 18:15

Ο Έλον Μασκ είναι και επίσημα ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, αφού μετά και τη κίνηση των μετοχών του στις αγορές, η καθαρή αξία της περιουσίας του ξεπέρασε εκείνη του Τζεφ Μπέζος.

Έπειτα από άνοδο 6% στις μετοχές της Tesla την Πέμπτη, η αξία των μετοχών του CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ, αυξήθηκε κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια, με την καθαρή αξία της περιουσίας του να υπολογίζεται πλέον σε 191 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόλις πριν από ενάμιση μήνα, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Έλον Μασκ αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση, εκτοπίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς.

Την ίδια ώρα, η άνοδος κατά 2% των μετοχών της Amazon πρόσθεσε 3 δισεκατομμύρια στην αμύθητη περιουσία του Τζεφ Μπέζος, με το συνολικό ποσό της περιουσίας του να υπολογίζεται σε 187 δισεκατομμύρια.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, επικαλούμενο τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, στην τρίτη θέση, μακριά πλέον από την κορυφή, βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία που αγγίζει τα 132 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Έλον Μασκ εκτοξεύθηκε στην κορυφή της λίστας

Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Μασκ ξεκίνησε την περασμένη χρονιά από την 35η θέση της λίστας, αλλά μέχρι τον περασμένο Αύγουστο είχε αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση και τώρα απέχει μια ανάσα από την κορυφή.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιπροσωπεύουν περίπου τα τρία τέταρτα των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία. Ο Μασκ, πάντως, εξακολουθεί να βλέπει την πλάτη του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, που διαθέτει περιουσία 187 δισ. δολαρίων.

Για τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, είναι η τρίτη φορά την τελευταία οκταετία που υποχωρεί σε θέση χαμηλότερη από τη δεύτερη. Επί χρόνια κρατούσε την κορυφή, μέχρι που τον ξεπέρασε το 2017 ο Μπέζος.