Έλτον Τζον: Γιατί αποχωρεί από το Twitter – H απάντηση του Μασκ

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

11 Δεκεμβρίου 2022 15:15

Την αποχώρησή του από το Twitter ανακοίνωσε ο Έλτον Τζον κατηγορώντας τον Έλον Μασκ και κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτη παραπληροφόρηση.

Ο 75χρονος Βρετανός μουσικός Έλτον Τζον μπαίνει πλέον στην ευρεία λίστα των διάσημων –όπως το μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ, η σεναριογράφος Σόντα Ράιμς και ο πρώην κιθαρίστας των «White Stripes» Τζακ Γουάιτ, που εγκατέλειψαν πρόσφατα το Twitter.

«Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να χρησιμοποιώ τη μουσική για να φέρω τους ανθρώπους κοντά. Ωστόσο, με λυπεί να βλέπω πώς η παραπληροφόρηση χρησιμοποιείται τώρα για να διχάσει τον κόσμο μας», έγραψε ο Βρετανός μουσικός.

«Αποφάσισα να μην χρησιμοποιώ πλέον το Twitter, δεδομένης της πρόσφατης αλλαγής πολιτικής που θα επιτρέψει στην παραπληροφόρηση να ανθίσει ανεξέλεγκτα», πρόσθεσε ο Τζον προς τους 1,1 εκατομμύρια ακόλουθούς του στο Twitter και είπε «αντίο».

Ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, περισσότεροι από 330.000 followers είναι κάνει like εκφράζοντας τη συμφωνία τους με την επιλογή του.

Στην ανάρτηση του Τζον απάντησε ο ίδιος ο Μασκ γράφοντας: «Αγαπώ τη μουσική σου. Ελπίζω να επιστρέψεις. Υπάρχει κάποια παραπληροφόρηση συγκεκριμένα, η οποία σε απασχολεί;».

Πάντως, ο μουσικός δεν απάντησε και προφανώς δεν πρόκειται να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Από εκεί και πέρα, το Twitter ενεργοποιεί ξανά από τη Δευτέρα την ανανεωμένη έκδοση της συνδρομητικής υπηρεσίας Twitter Blue, με την οποία πιστοποιείται η επαλήθευση λογαριασμού.

Οι χρήστες iOS θα πληρώσουν ακριβότερα τη συνδρομή, όπως ενημέρωσε η Twitter Inc χθες Σάββατο.

Η ανανεωμένη υπηρεσία Twitter Blue θα επιτρέπει στους συνδρομητές να επεξεργάζονται αναρτήσεις τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, να ανεβάζουν βίντεο 1080p και να λαμβάνουν τη γνωστή σε όλους πλέον μπλε ένδειξη επαλήθευσης του λογαριασμού τους.

Η διεύθυνση του Twitter δεν εξήγησε για ποιον λόγο οι χρήστες iOS θα χρεωθούν ακριβότερα από τους υπόλοιπους αλλά υπήρξαν αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης ότι η εταιρεία αναζητούσε τρόπους για να αντισταθμίσει την προμήθεια που χρεώνει η «Apple» στο App Store της.