Εncanto: Το Ελληνικό sountrack της πολυαγαπημένης ταινίας κυκλοφορεί ως digital album

Συντάκτης: Newsroom

6 Σεπτεμβρίου 2022 23:05

Η Walt Disney Records κυκλοφορεί από τις 2 Σεπτεμβρίου το πρωτότυπο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «Encanto» στα Ελληνικά που περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια του βραβευμένου, με Tony και Grammy, συνθέτη Lin-Manuel Miranda (“Hamilton”, “Βαϊάνα”) και της βραβευμένης συνθέτριας Germaine Franco.

 To άλμπουμ περιέχει επτά τραγούδια στα Ελληνικά που ερμηνεύουν οι ηθοποιοί της ταινίας, συμπεριλαμβανομένων των: Έλενα ΔελακούραΑποστόλη ΨυχράμηΝίνα ΜαζάνηΕρασμία Μαρκίδη και πολλοί ακόμα. Επιπλέον περιέχει και δύο πρωτότυπα τραγούδια στα Ισπανικά, το “Dos Oruguitas” και το “Colombia, Mi Encanto.

 Για το υποψήφιο για Oscar, συγκινητικό, τραγούδι Dos Oruguitas, ο Lin-Manuel Miranda ανέφερε: «Πρόκειται για το ταξίδι των παππούδων της Μίραμπελ – τη συνειδητοποίησή τους ότι μερικές φορές πρέπει να αφεθείς, πρέπει να κάνεις το αδύνατο». Το τραγούδι στην ταινία ερμηνεύει ο Yatra, στα ισπανικά.

Κάνοντας μία ανάλυση στη μουσική της κολομβιανής ιστορίας, ο Lin-Manuel Miranda είπε: «Πολλές από τις μελωδίες μου είναι οικείες, αλλά η ενορχήστρωση είναι διαφορετική και συχνά μοναδική στην Κολομβία. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά είναι το γεγονός ότι το ακορντεόν είναι ένα πολύ βασικό όργανο στη μουσική αυτή. Ήταν πραγματική χαρά το ό,τι συμπορεύτηκα με καλλιτέχνες που δεν γνώριζα και εμβάθυνα σε εκείνους που αγαπώ και έχω μεγαλώσει ακούγοντας τους – όπως ο Carlos Vives που ερμηνεύει το τραγούδι «Colombia, Mi Encanto».Η όλη αυτή διαδικασία αποτέλεσε αφορμή για να ερωτευτούμε την κολομβιανή μουσική και κουλτούρα αλλά και να δημιουργήσουμε πάνω σ’ αυτές».

 Το soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «Encanto» περιλαμβάνει οκτώ πρωτότυπα τραγούδια, ένα πρωτότυπο μουσικό θέμα, μία επανάληψη και μία διασκευή ενός τραγουδιού από την ταινία για τους τίτλους του τέλους. Επιπλέον περιλαμβάνει και όλες τις ορχηστρικές εκτελέσεις των τραγουδιών.