Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Συντάκτης: Newsroom

7 Δεκεμβρίου 2022 00:32

Υπόθεση Πάτρας: η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στα μέσα

Ανακοίνωση για τα επεισόδια στα Εξάρχεια εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Έπειτα από την πορεία για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα Εξάρχεια επιτέθηκαν κατά αστυνομικών με μολότοφ και οι Αρχές απάντησαν με χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης. Το αποτελεσμα ήταν να σημειωθούν 19 προσαγωγές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Την 18.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022), με πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε σταδιακή συγκέντρωση 8.000 περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συγκεντρωμένοι, αφού κατέλαβαν το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου έμπροσθεν των Προπυλαίων, πορεύθηκαν μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος, Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Ο κύριος όγκος της πορείας, με σταδιακές αποχωρήσεις προς την περιοχή των Εξαρχείων, κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας στις 20:30.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας πραγματοποιήθηκαν σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο που κινήθηκε η πορεία.

Περί ώρα 20:15, όταν η κεφαλή της πορείας διήλθε στη συμβολή της Πανεπιστημίου και Μπενάκη, 1.000 άτομα αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και κινήθηκαν κατά ομάδες μέσω της οδού Μπενάκη προς την περιοχή των Εξαρχείων, στήνοντας οδοφράγματα με αντικείμενα και κάδους, στους οποίους έθεσαν φωτιά.

Τα ανωτέρω άτομα εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Κάνιγγος και στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Αραχώβης με ρίψεις μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις διατεθειμένες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των αναγκαίων μέσων.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 19 άτομα και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/epeisodia-exarheia-poreia-alexi-grigoropoylo”>Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο -19 προσαγωγές, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ