Επέστρεψε στη Μόσχα ο κατηγορούμενος Ριμπολόβλεφ

21 Νοεμβρίου 2018 12:15

Στην πατρίδα του, τη Ρωσία, βρίσκεται και πάλι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας επέστρεψε στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων.

Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού, έχει ανοιχτό μέτωπο με τη Δικαιοσύνη καθώς κατηγορείται για υπόθεση διαφθοράς στο Μονακό.

«Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μόσχα. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και χωρίς υποχρέωση να παραμείνει στο Μονακό. Παραμένει υπό δικαστικό έλεγχο», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Τσετσκίν, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS. Και πρόσθεσε: «Δεν του επιβλήθηκε απαγόρευση να εγκαταλείψει το Μονακό και δεν έχει περιορισμούς στις μετακινήσεις του».

Ο Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό, είχε τεθεί υπό κράτηση την Τρίτη στη γαλλική πόλη στο πλαίσιο μιας πολύκροτης υπόθεσης απάτης που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Ελβετό πρώην έμπορο έργων τέχνης, Ιβ Μπουβιέ.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης, απαγγέλθηκαν αυτή την εβδομάδα κατηγορίες σε βάρος συνολικά εννέα προσώπων –του Ριμπολόβλεφ και της δικηγόρου του, της Τετιάνα Μπερσεντά, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μονακό Φιλίπ Ναρμινό, της συζύγου και του γιου του τελευταίου, του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πολ Μασρόν και τριών υψηλόβαθμων αξιωματικών της αστυνομίας.