Έρχεται το Click’n Shop, φεύγει το Click Away – Νέα μέτρα για την τόνωση της αγοράς και διευκόλυνση των εκπτώσεων

30 Δεκεμβρίου 2020 13:45

Το δεύτερο lockdown προκάλεσε ισχυρό πλήγμα στην αγορά σε συνδυασμό με το ότι συνέπεσε με την περίοδο των γιορτών όπου καταστηματάρχες και έμποροι περίμεναν να δουλέψουν και να ζεστάνουν τα ταμεία τους.

Οι έμποροι ελπίζουν πως έστω με μερικό άνοιγμα θα μπορέσουν να σώσουν μερικά από τα “σπασμένα” κυρίως στις εκπτώσεις. Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο τζίρος τους, πρόκειται να προτείνουν τη λειτουργία των φυσικών καταστημάτων τουλάχιστον στις περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο ή την καθολική επαναλειτουργία των καταστημάτων ακόμη και με πολύ αυστηρότερα μέτρα.

Την ίδια στιγμή, όπως προβλέπει ο νόμος 4177/2013 οι τακτικές εκπτώσεις κατά την χειμερινή περίοδο είναι από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Επομένως, οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.

Ερχεται το “click in shop”

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, από τις 15 Ιανουαρίου το click away φέρεται να αποχωρεί από την καθημερινότητα μας και θα αντικατασταθεί με το “click in shop”.

Έτσι, από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά θα κλείνουμε ραντεβού, θα μπαίνουμε εντός του καταστήματος και θα μπορούμε να δοκιμάσουμε το προϊόν που θέλουμε.

Όσον αφορά τα μικρά συνοικιακά καταστήματα, θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο μέσα, το οποίο θα πρέπει προηγουμένως να έχει κλείσει το ραντεβού του.

Στις αρχές του 2021 οι συζητήσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, “στις αρχές του νέου έτους θα γίνουν συζητήσεις με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου”.

“Εφόσον συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα”, είπε ο υπουργός, ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.