Εριέτα Κούρκουλου – Λάτση: η συγκλονιστική της εξομολόγηση με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας «Η τιμωρία μου για όλα αυτά ήταν ο αποκλεισμός μου…»

7 Μαρτίου 2021 21:29

 

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας κατέθεσε στο περιοδικό Gala την δική της ιστορία. Έκανε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για αυτά που βίωσε σαν παιδί. Αυτός ήταν κι ο κύριος λόγος που την ώθησε να ασχοληθεί με τα ζώα και να ιδρύσει τη Save a Greek Stray.

«Για κάθε παιδί που μεγαλώνει στην Ελλάδα, η διαφορετικότητα είναι επικίνδυνη. Η δική μου διαφορετικότητα ήρθε με τη μορφή μιας πολύ καλής οικονομικά κατάστασης και δυο γονέων που βρίσκονταν διαρκώς στα φώτα της δημοσιότητας. Η τιμωρία μου για όλα αυτά ήταν ο αποκλεισμός μου από τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου και η αθεμελίωτη κολακεία των ενηλίκων, τους οποίους γρήγορα έπαψα να εμπιστεύομαι. Έτσι ξεκίνησε ο θαυμασμός μου για τα ζώα.

Παρατήρησα ότι για εκείνα ήμουν ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Kαι το μόνο που με ξεχώριζε ήταν η ευγένειά μου προς εκείνα, την οποία και επιβράβευαν δείχνοντας μου εμπιστοσύνη.

Όταν έχεις την τύχη να βρίσκεσαι κοντά σε μη ανθρώπινα ζώα, αντιλαμβάνεσαι ότι έχουν δικά τους συναισθήματα. Eπιθυμίες και προτιμήσεις, όπως έχουμε και εμείς. Ξαφνικά ανοίγεις τα μάτια σου στην κόλαση που έχουμε δημιουργήσει για όλα αυτά τα πλάσματα. Που είχαν την ατυχία να μη γεννηθούν άνθρωποι. Από εκείνη τη στιγμή, λοιπόν δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ εάν δεν κάνεις κάτι γι’ αυτά» εξομολογήθηκε.