Εριέττα Κούρκουλου: Η σπαρακτική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε – «Ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner»

Συντάκτης: Newsroom

17 Απριλίου 2024 08:56

Πιο εξομολογητική από ποτέ ήταν η Εριέττα Κούρκουλου στο νέο της podcast με τίτλο Kind Talks, το οποίο είχε ως θέμα την αποβολή.

Η Εριέττα Κούρκουλου, η οποία έχασε το δεύτερο μωρό της πριν λίγους μήνες, μίλησε ανοιχτά για την αποβολή της, τις ενοχές που ένιωθε αλλά και τον λόγο που το βρέφος – το οποίο ήταν κορίτσι – δεν τα κατάφερε. Όπως τόνισε η ιδρύτρια του Save a Greek Stray, το αγέννητο βρέφος είχε το σύνδρομο Turner, το οποίο εμφανίζεται μόνο σε κορίτσια και του έλειπε ένα χρωμόσωμα.

«Πολλές φορές όταν μοιράζομαι τέτοια προσωπικά πράγματα, αναρωτιέμαι γιατί το κάνω, γιατί να μοιραστώ κάτι τέτοιο, γιατί να ανοίξω την πόρτα της οικογένειάς μου και να μιλήσω για πράγματα που δεν είμαι αναγκασμένη να μιλήσω. Καταλήγω πάντα στο ότι αυτό οδηγεί σε ένα αίσθημα ότι ούτε εγώ είμαι μόνη αλλά ούτε και οι άλλες γυναίκες που περνούν κάτι αντίστοιχο είναι μόνες. Πολλές φορές επειδή δεν συζητιόνται αυτά και βλέπουμε μόνο όμορφες εικόνες οικογενειών που κρατάνε τα μωρά τους και τα επιστρέφουν από το μαιευτήριο στο σπίτι, αυτό δημιουργεί πραγματικά μια αίσθηση μοναξιάς, η οποία δεν είναι αληθής.

Πολλά ζευγάρια και παλεύουν με την υπογονιμότητα και μπορεί να καταφέρουν εύκολα να μείνουν έγκυος και να μην προχωρήσει μια εγκυμοσύνη, οπότε πραγματικά όταν μοιραζόμαστε τέτοια πράγματα, ερχόμαστε πιο κοντά στην πραγματικότητα αλλά και η μία στην άλλη» ανέφερε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου.