Εριέττα Κούρκουλου – Κατρίνα Τσάνταλη: Ξεσπούν για τη θανάτωση του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Συντάκτης: Newsroom

26 Ιουνίου 2022 14:20

Εριέττα Κούρκουλου - Κατρίνα Τσάνταλη: Ξεσπούν για τη θανάτωση του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όπου το πρωί του Σαββάτου 25/6 έγινε γνωστό ότι θανατώθηκε ένας χιμπατζής, αφού διέφυγε από το κλουβί του.

Μεταξύ των ανθρώπων που εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους ήταν η Εριέττα Κούρκουλου και η επιχειρηματίας και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κατρίνα Τσάνταλη.

Οι δύο κυρίες που έχουν αποδείξει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια την αγάπη τους για τα ζώα, ανέβασαν διάφορες αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram.

H ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου

H ανάρτηση της Κατρίνας Τσάνταλη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katrina Tsántali (@katrina_tsantali)

Τι απαντά ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Το πρωί της Κυριακής 26/6 ο ιδρυτής του κ. Ζαν Ζακ Λεσουέρ μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» με τη Σίσσυ Χρηστίδου. (Διάβασε εδώ τη σχετική ανακοίνωση του Πάρκου), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ακολουθούν τα διεθνή πρωτόκολλα.

«Καταλαβαίνω αυτή την ανησυχία ορισμένων ανθρώπων. Αυτό που έχουμε υπογραμμίσει και στη δήλωση που διαβάζετε, είναι ότι ένα ζώο που είναι σε μια κατάσταση έξαρσης και ανησυχίας, με υψηλή αδρεναλίνη, δεν μπορείς να το ναρκώσεις. Το απομονώσαμε το ζώο και το παρακολουθήσαμε για ένα τέταρτο, προσπαθήσαμε να το βάλουμε στο πάρκο ξανά, δεν έμπαινε, ήταν πολύ ανήσυχο. Δεν υπήρχε δυνατότητα να το οδηγήσουμε σε κάποιο ασφαλές χώρο. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να το περιορίσουμε, ήταν έξω από την περίμετρο του πάρκου», εξήγησε ο κ. Λεσουέρ.

«Δεν υπήρχε άλλη λύση, παρά να εξουδετερώσουμε αυτό το ζώο. Δεν είχαμε επαφή μαζί του όταν βγήκε, δεν τον είδαμε. Δεν κατάλαβε τίποτα από τα ηλεκτροφόρα καλώδια που υπάρχουν στην περίμετρο του πάρκου. Ήταν φοβισμένος. Ακολουθούμε διεθνή πρωτόκολλα σε τέτοιες καταστάσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.