Εριέττα Κούρκουλου: Μία σπάνια εξομολόγηση για την Μαριάννα Λάτση «Η μητέρα μου ποτέ δεν υπέκυπτε στα στερεότυπα της υψηλής κοινωνίας»

30 Απριλίου 2022 12:05

Η Εριέττα Κούρκουλου παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε ανοιχτά για την ζωή της την μητέρα της Μαριάννα Λάτση αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει πλέον στη δημοσιότητα

Εριέττα Κούρκουλου: Μία σπάνια εξομολόγηση για την Μαριάννα Λάτση «Η μητέρα μου ποτέ δεν υπέκυπτε στα στερεότυπα της υψηλής κοινωνίας»

Η Εριέττα Κούρκουλου παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε Για όλους και για όλα στο oveyourselfmagazine.com και στην Νίκη Χάγια.

Έχεις διαλέξει ένα διαφορετικό μονοπάτι από εκείνο που θα περίμενε κανείς με βάση το όνομά σου – θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένας κόντρα ρόλος. Έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες ή κριτική γι’ αυτή σου την απόφαση;

Κάθε άλλο. Νομίζω ότι ο κόσμος εκπλήσσεται θετικά βλέποντας κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμένει. Βέβαια, θα ήταν λάθος να μην παραδεχτώ ότι την αρχή του «κόντρα ρόλου» στον οποίο αναφέρεστε την έκαναν οι γονείς μου. Η μητέρα μου πάντα περιτριγυριζόταν από απλούς ανθρώπους και ποτέ δεν υπέκυπτε στα στερεότυπα της υψηλής κοινωνίας (ακόμα δεν ξέρω ποιος αποφάσισε ότι αυτή η κοινωνική τάξη είναι υψηλή).

Πάντα απεχθανόταν οτιδήποτε δήθεν και επέμενε στο να χαράσσει τη δική της πορεία, αποδεικνύοντας ότι δεν μπορούμε να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους με βάση την οικονομική τους κατάσταση. Όπως είχε πει και ο πατέρας μου σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές συνεντεύξεις του, «υπάρχουν πλούσιοι και πλούσιοι και υπάρχουν φτωχοί και φτωχοί».

Ο πατέρας μου, επίσης, έχοντας ιδιαίτερο άγχος για τις ανέσεις με τις οποίες μεγαλώναμε, μου υπενθύμιζε συνέχεια ότι εμείς είμαστε η εξαίρεση και ότι βρισκόμαστε σε μια φούσκα, την οποία οφείλουμε να αναγνωρίζουμε, όπως οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και την πραγματικότητα στην οποία ζει ο υπόλοιπος κόσμος. Μπορεί λοιπόν ο χαρακτήρας μου και η προσέγγισή μου σε διάφορα πράγματα να είναι διαφορετική, αλλά ένα μεγάλο μέρος της δικής μου προσωπικότητας οφείλεται στους καταπληκτικούς γονείς με τους οποίους είχα την τύχη να μεγαλώσω…

Ποια ήταν η στιγμή εκείνη που σε άλλαξε και σε μεταμόρφωσε στον άνθρωπο που είσαι σήμερα;

Οι στιγμές ήταν πολλές και η εξέλιξή μου ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Ελπίζω να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Είμαι της άποψης ότι θα πρέπει κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό που βοήθησε εμένα είναι ότι είχα καλές βάσεις. Προέρχομαι από δύο υπέροχους γονείς που μου μετέδωσαν σημαντικές αξίες, όπως είναι η προσφορά, η ειλικρίνεια, η ενσυναίσθηση και ο σεβασμός για τον κόσμο γύρω μου. Έχω και είχα πάντα λίγους και αληθινούς φίλους, που δεν φοβόντουσαν να μου πουν την άποψή τους, και βέβαια τα ζώα, που αποτέλεσαν το μεγαλύτερο πάθος μου και μου υπενθύμιζαν πάντα το ποια είμαι πραγματικά.