Εριέττα Κούρκουλου: Το συγκινητικό «αντίο» στον σκύλο της

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

26 Ιανουαρίου 2023 09:25

Η Εριέττα Κούρκουλου έχασε τον σκύλο της και τον αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Εριέττα Κούρκουλου είπε «αντίο» στον αγαπημένο της τετράποδο φίλο που έφυγε από τη ζωή.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από ευχάριστες στιγμές της οικογένειάς της με τον Μπάνε, τις οποίες συνόδευσε με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erietta Kourkoulou (@eriettakourkouloulatsi)

Αναλυτικά η ανάρτησή της: «Το καλύτερο σκυλί του κόσμου… και έχω γνωρίσει δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες.

Ένα πλάσμα που γουργούριζε σαν γάτα με τα δικά μας χάδια, αλλά που δεν θα τα δεχόταν από τον καθένα.

Ένα σκυλί που απαιτούσε τον σεβασμό γιατί ήξερε ότι τον αξίζει. Η ήρεμη δύναμη του σπιτιού μας.

Ένας άρχοντας –

Αγαπημένο μου αγόρι, λατρεμένε μου Bane… δεν ξεκίνησες σαν δικός μας, ούτε πιστεύω ότι θα μπορούσες να ‘ανήκεις’ ποτέ σε κανέναν, γιατί εσύ επέλεγες τα πάντα και τους πάντες και έθετες τους όρους των σχέσεών σου.

Μάλλον επέλεξες και να φύγεις σήμερα, στην επέτειό μας, για να έχουμε τουλάχιστον κάτι να γιορτάσουμε μέσα στον πόνο του χαμού σου.

Μόνο τιμή μπορώ να αισθάνομαι που γίναμε μέρος του ταξιδιού σου αυτά τα τελευταία χρόνια… μόνο ευγνωμοσύνη που μας εμπιστεύθηκες και μας επέτρεψες να έρθουμε κοντά σου.

Καλό ταξίδι αγάπη μου… εις το επανιδείν».

Πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν την ανάρτηση της Κούρκουλου εκφράζοντας τη λύπη τους για την απώλεια του σκύλου.

Η Κούρκουλου είναι γνωστό ότι αγαπάει τα ζώα. Σε ηλικία μόλις 15 ετών, ίδρυσε την πρώτη της μη κερδοσκοπική οργάνωση «Save a Greek Stray», που έχει στόχο τη διάσωση αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα.

Το 2020 ίδρυσε δεύτερη ΜΚΟ, την «A Promise to Animals», η οποία έχει ως αποστολή να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις της κτηνοτροφίας και της κατανάλωσης ζώων και προϊόντων ζωικής προέλευσης στα ίδια τα ζώα, στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον, μέσω της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης και της νομικής υποστήριξης, με απώτερο στόχο να ενθαρρύνει τη συλλογική μετάβαση στη φυτική διατροφή.