Έρχεται το «Κόκκινο ποτάμι» απ’ τον Μανούσο Μανουσάκη

12 Δεκεμβρίου 2018 14:34

«Το Κόκκινο Ποτάμι» έρχεται. Πρόκειται για ένα άκρως φιλόδοξο τηλεοπτικό πρότζεκτ, ένα σίριαλ με «γενναίο» μπάτζετ που θα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη. Το σίριαλ, που θα δούμε στο Open, το οποίο και μετά την επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στην Παιανία, ετοιμάζεται να περάσει δυναμικά στην «αντεπίθεση», βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη. Το θέμα του, δε, ιδιαίτερο και μας «καίει». Όλη την Ελλάδα, καθώς αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Η σειρά θα γυριστεί σε Ελλάδα, Ρωσία και Γαλλία. Κάθε επεισόδιο, δε, θα είναι κινηματογραφικών προδιαγραφών με γυρίσματα 10-15 ημερών. Λέτε να ‘ναι, η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή μετά «Το Νησί»;

Τι λέει ο σκηνοθέτης

Όπως δήλωσε ο Μανούσος Μανουσάκης, η ιδέα γεννήθηκε πριν από 2 περίπου χρόνια, όταν διαβάζοντας ανακάλυψε πως υπάρχει μια μαύρη πτυχή της Ελληνικής ιστορίας που δεν τη γνωρίζει καλά ο κόσμος. Ένιωσε, λοιπόν, την ανάγκη και την επιθυμία να φωτίσει.

«Ένας άλλος λόγος που ήθελα να κάνω αυτή τη σειρά είναι ότι ζούμε σε μια εποχή που ενώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά ρευστά γύρω μας, εθελοτυφλούμε. Κάνουμε αυτή τη σειρά για να χτυπήσουμε ένα καμπανάκι ότι τα πράγματα ποτέ δεν είναι σίγουρα εάν δεν έχουμε πάρει τα μέτρα μας».

Πρωταγωνιστεί ένα ερωτευμένο ζευγάρι που προσπαθεί, κόντρα στις κοινωνικές του διαφορές, να είναι μαζί. Αλλά, βία και απανθρωπιά τούς οδηγούν σε χωρισμό χωρίς να γνωρίζει κανείς αν στη συνέχεια θα’ ναι πάλι μαζί.

TIP

αναμένεται να προβληθεί στον τηλεοπτικό αέρα τον Οκτώβριο του 2019 και να ολοκληρωθεί σε 30 επεισόδια, ενώ ήδη μια dream team Ελλήνων ηθοποιών βρίσκονται σε συζητήσεις για τους κεντρικούς ρόλους.