Έσπασε τη σιωπή της η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που νόσησε από κορονοϊό

24 Μαρτίου 2020 12:00

βουλγρα

Η Δήμητρα Βουλγαρίδη ήταν ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που νόσησε από τον κορονοϊό, ύστερα από ένα επαγγελματικό της ταξίδι στο Μιλάνο.
«Το πρώτο συναίσθημα που με κυρίευσε ήταν ο φόβος. Σκεφτόμουν την υγεία μου, τις συνέπειες προς τον γιο μου, τους κοντινούς μου ανθρώπους αλλά και όσους ήρθα σε επαφή. Αυτές οι σκέψεις με γονάτισαν, μου δημιούργησαν άγχος, ενοχές και ευθύνη. Ξεσπούσα σε λυγμούς από την αγωνία μου», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα.
Η ίδια μίλησε και για τον φόβο που ένιωσε όταν ενημερώθηκε πως και ο γιος της βρέθηκε θετικός: «Ήμασταν μαζί με το γιο μου στον ίδιο θάλαμο όταν μου το ανακοίνωσε ο γιατρός μου. Μούδιασα, σκέφτηκα πώς ένα παιδί εννιά χρονών θα αντέξει μέσα σε έναν θάλαμο για τόσες ημέρες. Το παιδί έπρεπε να μην καταλάβει τίποτα για το τι συμβαίνει και παράλληλα σκεφτόμουν τι θα ακολουθήσει μετά».
Ωστόσο, στο ταξίδι μαζί της βρισκόταν και ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος, ο οποίος με το που βγήκε θετική στον κορονοϊό η Δήμητρα Βουλγαρίδη μπήκε σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» και στην Τατιάνα Στεφανίδου για το πως του φέρθηκε ο κόσμος όταν έμαθαν ότι βρισκόταν με την γυναίκα που νόσησε: «Όταν επέστρεψα από την Ιταλία αντιμετώπισα έναν έντονο κοινωνικό ρατσισμό».