Με την Ευγενία Νιάρχου στον Λίβανο (φωτογραφικό υλικό)

29 Νοεμβρίου 2018 14:50

Έχει κερδίσει επάξια του διεθνείς κύκλους κοσμηματοποιΐας. Kαι της μόδας. Όχι τυχαία: λεφτά έχει – απίστευτα πολλά -, ταλέντο, είναι δε και ταξιδιώτισσα. Κάτι που σαφώς αβαντάρει οποιονδήποτε καλλιτέχνη (και όχι μόνο, φυσικά. Πλην όμως, οι καλλιτέχνες «εμφυσούν» με τέτοιον τρόπο στις κουλτούρες των λαών, που «εμποτίζουν» στη συνέχεια τη δουλειά τους με τις απανταχού επιρροές τους. Έτσι, κάθε φορά το αποτέλεσμα ποικίλλει και παρουσιάζουν -όταν αξιοποιούν δημιουργικά τις εμπειρίες τους, ολοένα και πιο ευφάνταστα πράγματα). 

Κάπως έτσι, λοιπόν σκέφτηκε η βαθύπλουτη εγγονή του Σταύρου Νιάρχου, Ευγενία και πήγε στον Λίβανο.  Η γοητευτική νεαρά σε πέντε χρόνια έχει δει τον οίκο υψηλής κοσμηματοποιΐας Venyx να «εκτοξεύεται» και να της χαρίζει τις πιο ξεχωριστές συνεργασίες. Κόρη του Φίλιππου Νιάρχου και της γόνου του μεγιστάνα της μπύρας Guinness, Victoria, ασχολήθηκε με το χώρο της τέχνης. Η χρυσή κληρονόμος, μάλιστα, μαθήτευσε στο Τμήμα Κοσμημάτων του οίκου Christie’s και μετά συνεργάστηκε με την παιδική φίλη της, σχεδιάστρια κοσμημάτων Γκάια Ρεπόσι και κόρη του ιδιοκτήτη του διάσημου ιταλικού οίκου Repossi.

Ο οίκος της –που είναι πια γνωστός και στην Ελλάδα- έχει την ονομασία Venyx  και συνδυάζει τις λέξεις Venus (=Αφροδίτη) και onyx (=όνυχας).  Τα κοσμήματα που σχεδιάζει έχουν αναφορές στη φύση και συνοδεύονται από ημιπολύτιμους λίθους. Η βάση της τα τελευταία χρόνια είναι το Λονδίνο, ενώ πρόσφατα συνεργάστηκε με τον οίκο δημοπρασιών Christies.

TIP Στον Λίβανο παρέθεσε στον οίκο Sylvie Saliva, για λίγες μόνο μέρες μερικά εντυπωσιακά κομμάτια από τη συλλογή της!