Quantcast

Εξελίξεις με Τσολάκη στον ΑΝΤ1!

Συντάκτης: Newsroom

Πριν 2 ώρες

Η εκπομπή του Σαββατοκύριακου “Πρωινό Σαββατοκύριακο” με την Ελένη Τσολάκη, φαίνεται πως διανύει μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της, με το ζήτημα της αρχισυνταξίας να βρίσκεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκ νέου στο επίκεντρο. Οι αλλαγές που έχουν προηγηθεί, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει στο παρασκήνιο και ποια στρατηγική επιλέγει το κανάλι προκειμένου να αντιστρέψει τα –μη ικανοποιητικά– ποσοστά τηλεθέασης.

Πρώτα αποχώρησε – ουσιαστικά την αποχώρησαν – η Γωγώ Σαμπάνη, έπειτα το κανάλι έφερε την Ευφημία Δήμου, ενώ οι συζητήσεις που ακούγονται για την ανάληψη της αρχισυνταξίας από τη Δέσποινα Γρηγοροπούλου με βοηθό την Ευφημία Δήμου, έχουν πυροδοτήσει νέες συζητήσεις. Η Δέσποινα Γρηγοροπούλου, με εμπειρία και προϋπηρεσία στον χώρο και πρόσφατα στην αρχισυνταξία της Κατερίνας Καραβάτου, θεωρείται ένα δυνατό χαρτί. Ωστόσο, η πραγματικότητα πίσω από τα παρασκήνια είναι πιο περίπλοκη.

Η συγκεκριμένη έχει ήδη αναλάβει την δεδομένη στιγμή την πλήρη ευθύνη της προετοιμασίας της εκπομπής του Σπύρου Σούλη, η οποία –ειδικά μετά τις γιορτές– μπαίνει σε περίοδο απαιτητικών γυρισμάτων. Ο διπλός αυτός ρόλος καθιστά εξαιρετικά δύσκολο επομένως το να ανταποκριθεί και στις ανάγκες της εκπομπής της Ελένης Τσολάκη, εφόσον προϋποθέτει σχεδιασμό θεματολογίας και συντονισμό μιας ομάδας που, αυτήν την περίοδο, φαίνεται να αναζητά σταθερή κατεύθυνση.

Πληροφορίες από το κανάλι αναφέρουν ότι, εάν τελικά επιμείνει η διοίκηση του ΑΝΤ1, η Δέσποινα Γρηγοροπούλου θα αναγκαστεί να αποδεχθεί την πρόταση για τον διπλό της ρόλο, έστω κι αν αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να λειτουργήσει σε ιδιαίτερα πιεστικούς ρυθμούς. Η τελική απόφαση, ωστόσο, αναμένεται να κριθεί με την νέα σεζόν, στις αρχές Ιανουαρίου. Τότε θα γνωρίζουμε αν το κανάλι θα προχωρήσει με το συγκεκριμένο σενάριο ή αν θα αναζητήσει άλλη λύση για την πολύπαθη θέση της αρχισυντάκτριας.

Επιπλέον, το στοιχείο-κλειδί σε όλο αυτό το σκηνικό, είναι το πότε θα επιστρέψει η ίδια η Ελένη Τσολάκη στο πλατό. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά μέχρι τότε, η εκπομπή θα επανέλθει τη δεύτερη εβδομάδα του Γενάρη, κάτι που σημαίνει πως το διάστημα εκείνο θα λειτουργήσει ως ένα κρίσιμο σημείο επανεκκίνησης. Το κανάλι αναμένεται να δώσει ακόμα μια ευκαιρία και να ρίξει το βάρος του στην ανανέωση της εικόνας και της δυναμικής της εκπομπής και, όπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείεται να δούμε μεγάλες αλλαγές.

Και όταν λέμε αλλαγές, δεν εννοούμε μόνο στη θέση της αρχισυνταξίας. Οι συζητήσεις που γίνονται εσωτερικά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις και σε άλλους τομείς: στο πάνελ, στη δομή των ενοτήτων, ακόμη και στη συνολική κατεύθυνση της εκπομπής. Το στοίχημα της τηλεθέασης είναι πλέον απαιτητικό και το κανάλι δείχνει αποφασισμένο να κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε να μην χαθεί η δυναμική εντελώς της Ελένης Τσολάκη.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές. Οι τηλεθεατές, αλλά και το ίδιο το κανάλι, περιμένουν να δουν αν η νέα προσπάθεια θα φέρει την ανατροπή ή αν η εκπομπή θα εξακολουθήσει να αναζητά τη σωστή συνταγή. Μέχρι τότε, ήρεμα θέτουμε το ερώτημα: Πάλι θα αλλάξει αρχισυντάκτρια η Ελένη Τσολάκη; Και αν δεν πετύχει και αυτή η φορά τα προσδοκώμενα τότε τι γίνεται;