Εύα Καϊλή: Αποφυλακίστηκε η ευρωβουλευτής – Οι πρώτες εικόνες και δηλώσεις της

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

14 Απριλίου 2023 12:33

Αποφυλακίστηκε, λίγο πριν τις 12, ώρα Ελλάδος, η Εύα Καϊλή. Θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» παρακολούθησης.

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή κατέφθασε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα βρεθώ κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα με τους δικηγόρους μου», δήλωσε η Καϊλή έξω από το σπίτι της στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται πλέον.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έφυγε από τις φυλακές του Χάρεν, όπου βρισκόταν εδώ και τέσσερις μήνες, συνοδεία δύο αυτοκινήτων.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έφτασε στο σπίτι της με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου διαφθοράς που παρέμενε, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, στις φυλακές του Χάρεν.

«Αυτό που κρατάει την Εύα Καϊλή ψυχολογικά ισχυρή, είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και ότι θα δώσει τη μάχη να αποδείξει αυτή την αθωότητά της», δήλωσε ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λίγο μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε μαζί της στις φυλακές του Χάρεν.

Ο Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι ήταν η πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες που είδε την Καϊλή σε «φυσιολογική ψυχική κατάσταση. Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή», είπε, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη 16ωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα.

«Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», ανέφερε ο Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι θα αθωωθεί. Σημείωσε, επίσης, ότι «σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την ίδια και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα.

«Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε.