Εύα Καϊλή: Άρχισε να… κελαηδάει ο Παντσέρι στις βελγικές Αρχές για το Qatar Gate

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

26 Ιανουαρίου 2023 08:25

Στο σκάνδαλο του Qatar Gate, ο Αντόνιο Παντσέρι άρχισε να μιλάει και ήδη πολλοί φοβούνται ότι θα αποκαλύψει πρόσωπα και πράγματα για την υπόθεση που εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή.

Φαίνεται πως το μνημόνιο συνεργασίας του Αντόνιο Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο πρώην ευρωβουλευτής έχει ήδη αποκαλύψει επαρκή στοιχεία για το Qatar Gate.

Προς το παρόν βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Ιταλία, αλλά δεν αποκλείεται η Εισαγγελία των Βρυξελλών να αποσύρει το αίτημα έκδοσής τους στο Βέλγιο, κάτι που θα αποφασιστεί στις 31 Ιανουαρίου.

Η κόρη και η σύζυγός του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, αναμένεται σύντομα να αφεθούν ελεύθερες, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Κι ενώ είναι άγνωστο εάν ο Παντσέρι θα προσθέσει νέα στοιχεία σχετικά με την Εύα Καϊλή, ισπανικά ΜΜΕ έρχονται τώρα να αναδείξουν πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση και της προέδρου της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτχε Γκαρθία Πέρεθ.

Πώς; Μέσω της διευθύντριας του γραφείου της Λόρας Μπαγιαρίν, η οποία έκανε διακοπές με το ζεύγος Φραντσέσκο Τζιόρτζι – Εύας Καϊλή.

Η πιθανή σύνδεση της Πέρεθ με την Καϊλή προκύπτει, σύμφωνα με τον ισότοπο Esdiario, από μια σειρά φωτογραφιών.

Σε αυτές έχουν απαθανατιστεί, σε ανέμελες διακοπές, η Εύα Καϊλή μαζί με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ενώ δίπλα της βρίσκεται η Λόρα Μπαγιαρίν, προσωπάρχης του γραφείου της προέδρου της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών.

Τον Αύγουστο του 2019 η Λόρα Μπαγιαρίν βρισκόταν σε κρουαζιέρα με την Καϊλή σε Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ιμπίθα και Φορμεντέρα. Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2021, η ίδια παρέα επισκέφθηκε τους Αντίπαξους, πάντα με ιδιωτικό ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Το δημοσίευμα του «esdiario.com» αποπειράται να συνάγει σχέση μεταξύ Καϊλή και Πέρεθ, μέσω της Μπαγιαρίν, με τη λογική ότι «δεν μπορεί να είναι τόσο κολλητοί, από το 2018 και να μην έχουν μιλήσει καθόλου για ‘δουλειές’».