Εύα Καϊλή: «Δηλώνει αθώα», λέει ο δικηγόρος της

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

13 Δεκεμβρίου 2022 10:28

Η Εύα Καϊλή απορρίπτει τις κατηγορίες που υπάρχουν σε βάρος της, μέσα του δικηγόρου της.

Αθώα δήλωσε, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Εύα Καϊλή σχετικά με τις κατηγορίες για εμπλοκή της στο σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατά, το οποίο συνταράσσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Δημητρακόπουλος, μίλησε στο Open και σημείωσε πως η Καϊλή δηλώνει αθώα, ενώ επέμεινε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της προσάπτονται.

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση -ρητά και κατηγορηματικά -με χρηματισμούς από το Κατάρ, αυτή είναι η θέση της. Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν», είπε αρχικά ο Δημητρακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της, είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά, γιατί μου το είπε και η αδελφή της, η κ. Μαγδαλένα Καϊλή».

Σε ό,τι αφορά τον πατέρα της Καϊλή, Αλέξανδρο Καϊλή διευκρίνισε ότι δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τις βελγικές Αρχές κι ότι «είναι ελεύθερος, αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα».

Συμπλήρωσε, ωστόσο: «Όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του».

Tην Τετάρτη θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος οι τέσσερις συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, αναφέρει η νέα ανακοίνωση της oμοσπονδιακής εισαγγελίας.

Ειδικότερα, σημειώνει για την υπόθεση στην οποία έχει εμπλακεί η Καϊλή ότι «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν προσαχθεί έξι άτομα. Τέσσερα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν συλληφθεί. Αυτοί οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη».