Εύα Καϊλή: Έδωσε συμπληρωματική κατάθεση – Στον ανακριτή και ο πατέρας της

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

12 Ιανουαρίου 2023 09:00

Εύα Καϊλή: Ο δικηγόρος της διαψεύδει τις φήμες περί εγκυμοσύνης

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και χθες η Εύα Καϊλή για συμπληρωματική κατάθεση.

Πάντως, δεν έγινε γνωστός ο λόγος αυτής της κίνησης από τις Αρχές του Βελγίου που ερευνούν το σκάνδαλο με το Κατέρ.

Η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, η οποία κρατείται, θα απολογηθεί προς το τέλος του μήνα.

Επιπλέον, χθες, ο πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος και η σύντροφός του, βρέθηκαν και εκείνοι ενώπιον του Βέλγου ανακριτή.

Ο λόγος της κλήσης του πατέρα της ευρωβουλευτού επίσης δεν είναι γνωστός, διότι το βελγικό σύστημα προβλέπει ότι όσοι καλούνται από τον ανακριτή, μαθαίνουν το κατηγορητήριο επί τόπου.

Ο πατέρας της Καϊλή είχε συλληφθεί από τη βελγική Αστυνομία την πρώτη ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο, καθώς είχε στην κατοχή του μία βαλίτσα που πήρε από το διαμέρισμα της κόρης του και είχε μέσα 600.000 ευρώ.

Σε έναν ακόμη τομέα των δραστηριοτήτων της Εύας Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στρέφουν την έρευνά τους οι βελγικές Αρχές.

Από εκεί και πέρα, οι Βέλγοι δικαστές έχουν ρίξει το βάρος τους στον τομέα της τεχνολογίας και των νέων πρακτικών που θέλησε να φέρει η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η ομάδα των διαδικτυακών ακτιβιστών με το όνομα «Digital Courage» («Ψηφιακό Κουράγιο»), θεωρεί πως η Καϊλή, η οποία πρόσφατα πρότεινε νόμο για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών συνδιαλλαγών (chat), πρέπει να ελεγχθεί για το ενδεχόμενο να υπάρχει ύποπτη συνεργασία της με τεχνολογικές εταιρείες.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, στις 16 Νοεμβρίου, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, η Καϊλή είχε διοργανώσει εκδήλωση, στην οποία εξήρε τη συμβολή της εταιρείας τεχνολογίας «Thorn», του ηθοποιού Άστον Κούτσερ, στην αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας.

Συνάδελφοί της ευρωβουλευτές λένε τώρα ότι η πρώην αντιπρόεδρος πέρασε τη διαχωριστική γραμμή και καταχράστηκε το αξίωμά της, διαφημίζοντας αμφίβολες τεχνολογίες εντός του Ευρωκοινοβουλίου.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του βίντεο, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με την ευρωβουλευτή να «εξυμνεί» το έργο της εταιρείας του χολιγουντιανού αστέρα.