Εύα Καϊλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Που βρίσκεται η 22 μηνών κόρη τους, μετά την προφυλάκισή τους

Συντάκτης: Newsroom

14 Δεκεμβρίου 2022 13:30

Εύα Καϊλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Που βρίσκεται η 22 μηνών κόρη τους, μετά την προφυλάκισή τους

Λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη και κράτηση της Εύας Καϊλή και του Ιταλού συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στο σκάνδαλο μεγατόνων διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος «Qatar-Gate» υπάρχει ενδιαφέρον για την κόρη τους.

Που βρίσκεται η μικρή Αριάδνη, η οποία τον Φεβρουάριο του 2023 θα γίνει δύο ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του T-live, η 22 μηνών κορούλα της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι βρίσκεται στο σπίτι στενού συνεργάτη της 44χρονης Ευρωβουλευτού, τον οποίο εμπιστεύεται απόλυτα.

«Επειδή ο πατέρας της κας Καϊλή αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν μπορεί να φροντίσει το παιδί, μάθαμε ότι βρίσκεται στο σπίτι στενού της συνεργάτη και πολύ έμπιστου ανθρώπου της. Είναι μία Οδύσσεια αυτή σε σχέση με το παιδί, σε κάθε περίπτωση» ανέφερε η δημοσιογράφος του Alpha.

Ρουσόπουλος για Καϊλή: «Μού είπαν πως παραπέμπει σε κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών η τακτοποίηση των χρημάτων σε τσάντες»

Ρουσόπουλος για Καϊλή: «Μού είπαν πως παραπέμπει σε κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών η τακτοποίηση των χρημάτων σε τσάντες»

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος φιλοξενήθηκε στο T-live και μίλησε για το σκάνδαλο Qatar-Gate, για το οποίο κατηγορείται η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Όπως είπε ο κ. Ρουσόπουλος, σύμφωνα με όσα του είπε φίλος του από τις Βρυξέλλες, ότι αυτό που βγαίνει από τη βελγική αστυνομία είναι πως τα κατασχεθέντα χρήματα βρίσκονταν σε γυναικείες τσάντες και ήταν έτσι τακτοποιημένα που παραπέμπουν σε κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών.

«Έρχομαι από ένα ταξίδι του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι, όπου η εικόνα της χώρας έχει δεχτεί ένα μεγάλο πλήγμα. Μιλούσα με έναν φίλο μου ο οποίος είναι πολλά χρόνια δικηγόρος στις Βρυξέλες, είναι του Ευρωπαϊκού Δικαίου, μάλλον ισχύει ότι χρήματα που σε χαρτονομίσματα άνω των 50 ευρώ αρχίζουν και οδηγούν σε σκέψεις για μαύρο χρήμα και μαύρη διακίνηση.

Το δεύτερο που έχει κάνει με τα χρήματα είναι όπως ακριβώς μου το είπε και το είπε και η βελγική Αστυνομία. Ο τρόπος που ήταν τακτοποιημένα τα χρήματα σε γυναικείες τσάντες πολυτελείας παραπέμπει σε τακτική εμπόρων ναρκωτικών. Δεν είναι είδηση, αλλά πληροφορία» είπε ο κ. Ρουσόπουλος στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Εύα Καϊλή: Το Ευρωκοινοβούλιο την «ξήλωσε» από αντιπρόεδρο λόγω Qatar Gate

Εύα Καϊλή: Το Ευρωκοινοβούλιο την «ξήλωσε» από αντιπρόεδρο λόγω Qatar Gate

Καθαιρέθηκε η Εύα Καϊλή από Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά την εμπλοκή του ονόματός της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar – Gate.

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καθαίρεσης ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (13.12.2022), όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων και ψήφισε υπέρ του να “ξηλωθεί” η Εύα Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου.

Εύα Καϊλή: «Δηλώνει αθώα», λέει ο δικηγόρος της

Η Εύα Καϊλή απορρίπτει τις κατηγορίες που υπάρχουν σε βάρος της, μέσα του δικηγόρου της.

Αθώα δήλωσε, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Εύα Καϊλή σχετικά με τις κατηγορίες για εμπλοκή της στο σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατά, το οποίο συνταράσσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Δημητρακόπουλος, μίλησε στο Open και σημείωσε πως η Καϊλή δηλώνει αθώα, ενώ επέμεινε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της προσάπτονται.

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση -ρητά και κατηγορηματικά -με χρηματισμούς από το Κατάρ, αυτή είναι η θέση της. Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν», είπε αρχικά ο Δημητρακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της, είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά, γιατί μου το είπε και η αδελφή της, η κ. Μαγδαλένα Καϊλή».

Σε ό,τι αφορά τον πατέρα της Καϊλή, Αλέξανδρο Καϊλή διευκρίνισε ότι δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τις βελγικές Αρχές κι ότι «είναι ελεύθερος, αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα».

Συμπλήρωσε, ωστόσο: «Όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του».

Tην Τετάρτη θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος οι τέσσερις συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, αναφέρει η νέα ανακοίνωση της oμοσπονδιακής εισαγγελίας.

Ειδικότερα, σημειώνει για την υπόθεση στην οποία έχει εμπλακεί η Καϊλή ότι «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν προσαχθεί έξι άτομα. Τέσσερα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν συλληφθεί. Αυτοί οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη».