Εύα Καϊλή: «Ο σύζυγος έβαλε τα λεφτά στο σπίτι»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

14 Δεκεμβρίου 2022 10:31

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε για την υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έδωσε νέα διάσταση με τα όσα υποστήριξε.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν στις Βρυξέλλες τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο χρηματισμού μελών και εργαζομένων του Ευρωκοινοβουλίου ενόψει των σημερινών αποφάσεων, όταν και αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να ανακοινωθεί εάν οι συλληφθέντες -μεταξύ αυτών και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή– θα παραμείνουν προφυλακισμένοι ή όχι.

Οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμό καταιγιστικό, με νέες αποκαλύψεις να βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες σε γραφεία στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα περισσότερα από τα οποία είχαν, όπως φαίνεται, συνεργαστεί στο παρελθόν άμεσα ή έμμεσα με το περιβάλλον ορισμένων εκ των συλληφθέντων.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε για την υπόθεση στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

«Έχουμε μιλήσει τις τελευταίες δύο μέρες πάρα πολλές φορές, διότι το πρώτο 48ωρο δεν της επέτρεψαν να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους δικηγόρους και εγώ μόνο τηλεφωνική επικοινωνία θα μπορούσα να έχω. Είναι ψύχραιμη, στεναχωρημένη, γιατί όταν βρίσκεσαι στη φυλακή και σου αποδίδουν κατηγορία ότι έχεις δωροδοκηθεί, δεν υπάρχει πιο ατιμωτική κατηγορία για έναν πολιτικό.

Αυτό προδίδει την σχέση με τους πολίτες κι τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται και συμπορεύονται μαζί της πολιτικά τόσα χρόνια. Άρα, είναι μεν καταβεβλημένη ψυχολογικά αλλά έχει αποφασίσει να δώσει μάχη για αποτινάξει αυτή την φοβερή κατηγορία που τής αποδίδεται και από την ποινική Δικαιοσύνη των Βρυξελλών», ανέφερε αρχικά.

«Η θέση της είναι: ‘είμαι αθώα, δεν έχω καμία σχέση με τα χρήματα’, που πράγματι βρέθηκαν στο σπίτι της και ήταν χρήματα που συνδέονται με τον σύντροφο της και τις εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων θα τις δώσει ο σύντροφός της (σ.σ. Φραντσέσκο Τζόρτζι) απολογούμενος.

Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, ότι δεν συνδέεται με τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Με έχει παρακαλέσει, όταν με καλούν να μιλώ δημόσια ότι οι σχέσεις που είχε με το Κατάρ, δεν ήταν προσωπικές ή επαγγελματικές, το πρόγραμμα για τις συναντήσεις και τις ομιλίες και οι δηλώσεις που θα έκανε με αξιωματούχους του Κατάρ, ήταν προκαθορισμένα όλα από το γραφείο της προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, της κ. Μέτσολα.

Επίσης, η κ. Μέτσολα είχε ‘σκιά’, συνοδό δίπλα της ΕΕ, τον κ. Ρομπέρτο Μπεντίνι ώστε όποιες επαφές θα γίνονταν, θα γίνονταν με την παρουσία του κ. Μπεντίνι του συνεργάτη της κ. Μέτσολα», συμπλήρωσε ο Δημητρακόπουλος.

«Μου είπε να πω ότι η απόφαση να συνεργαστούν με το Κατάρ ή με το Κουβέιτ ή με το Ομάν ήταν μία κεντρική απόφαση που ελήφθη σε πολύ υψηλά επίπεδα όπως με τον Ζοζέπ Μπορέλ και της κ. Γιόχανσον που είναι επίτροπος της ΕΕ για εσωτερικές υποθέσεις. Ήθελαν να έχουν εμπορική σύσφιξη των σχέσεων με τις χώρες του Κόλπου.

Οι επαφές που είχε στο Κατάρ δεν είναι προσωπική ατζέντα, δεν εξυπηρέτησε προσωπικά το Κατάρ για να τη δωροδοκήσει. Και τα χρήματα που είχε ο πατέρας της, ερευνήθηκαν, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος.

Τα χρήματα αυτά είναι του συζύγου της κ. Καϊλή ο οποίος θα δώσει εξηγήσεις και εάν δεν είναι πειστικές πιστεύω θα έχει άσχημη εξέλιξη. Η κ. Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα χρήματα», τόνισε ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού.