Εύα Καϊλή: Παρατάθηκε για έναν μήνα η προφυλάκιση του Τζιόρτζι

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

27 Ιανουαρίου 2023 08:20

Παρατείνεται για ένα ακόμα μήνα η προφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και του Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, των δύο υπόπτων για πράξεις εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς, σύμφωνα με την απόφαση του προδικαστικού Συμβουλίου του Βελγίου.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βρυξελλών αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής για τους Φραντσέσκο Τζιόρτζι και του Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Φ.Τ. και Ν.Φ-Τ. εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του τμήματος του συμβουλίου του πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Με διαταγή που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα, η αίθουσα του συμβουλίου επιβεβαίωσε την προληπτική κράτηση των Φ.Τ. και Ν.Φ-Τ.

Εάν στην απόφαση αυτή ασκηθεί έφεση εντός 24 ωρών, οι ενδιαφερόμενοι θα εμφανιστούν ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών εντός δεκαπέντε ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα κοινοποιηθούν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο Τύπου».

Από εκεί και πέρα, την Εύα Καϊλή παρακολουθούσαν μυστικές υπηρεσίες δύο χωρών, κατήγγειλε ο Πολωνός κεντροδεξιός ευρωβουλευτής Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι υπονοώντας σχέσεις με τη Ρωσία.

«Υπάρχει προσπάθεια να περιοριστεί το σκάνδαλο στο Κατάρ και το Μαρόκο. Έχει αποκρυφτεί ο ρωσικός παράγοντας», είπε και όπως είναι φυσικό, τα λεγόμενά του προκάλεσαν αίσθηση.

Ωστόσο, ο συνήγορος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προχώρησε άμεσα σε διάψευση και προανήγγειλε νομικές ενέργειες από την πλευρά της ευρωβουλευτού.

«Μετά το εκκωφαντικό φιάσκο με τα πλαστά στοιχεία που δήθεν εμφάνιζαν τραπεζικά εμβάσματα του Κατάρ σε προσωπικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή στον Παναμά, νέα ‘βόμβα’ ψεύδους ‘συνταράσσει’ το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής δημόσια δυσφημεί την κ. Καϊλή ότι ’παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες δύο κρατών – μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με την Μόσχα’. Τα ανωτέρω είναι ψευδή, συκοφαντικά και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητά της.

Η κ. Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο δικηγόρος.