Εύα Καϊλή: Πώς θα περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

25 Δεκεμβρίου 2022 10:46

Από το Ευρωκοινοβούλιο στη φυλακή και από τις ευτυχισμένες στιγμές του παρελθόντος σε χιονοδρομικά κέντρα για τα Χριστούγεννα, έγκλειστη φέτος στις σύγχρονες φυλακές του Χάρεν.

Η απότομη και εκκωφαντική πτώση της Εύας Καϊλή ξεκίνησε στις 9 Δεκεμβρίου. Δεκαπέντε ημέρες μετρά στις φυλακές. Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι μόνη σε ένα κελί χωρίς την κόρη της, χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους.

«Είναι Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κανείς, αισθάνεται ότι ζει μια καταστροφή, παρακαλώ σεβαστείτε το», δήλωσε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι υποχρεωμένη πλέον να ακολουθεί το πρόγραμμα και τους κανόνες του σωφρονιστικού ιδρύματος που τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο Χριστουγεννιάτικο μενού, δεν είναι καθόλου λιτό.

Το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων για την Καϊλή και τις συγκρατούμενές της θα έχει ως ορεκτικό σούπα σπαραγγιού. Το κυρίως πιάτο θα είναι pavé γαλοπούλας με αρακά, καρότα και σάλτσα πιπεριάς.

Επιδόρπιο dame blanche, ένα γλυκό από παγωτό βανίλια με σαντιγί και ζεστή λιωμένη σοκολάτα καθώς και μάφιν.

Το χριστουγεννιάτικο μενού δεν περιλαμβάνει αλκοόλ.

Όπως αναφέρει το MEGA, η διεύθυνση των φυλακών δίνει τη δυνατότητα στις κρατούμενες να αγοράσουν μερικά πράγματα από το κυλικείο, εφόσον τους μεταφερθούν χρήματα στον λογαριασμό του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Το διάστημα των δεκαπέντε ημερών που η Καϊλή κρατείται στις φυλακές του Βελγίου, δεν έχει καθόλου δει την κόρη της, καθώς η ίδια δεν ήθελε το παιδί της να την αντικρίσει σε αυτήν την τόσο δύσκολη κατάσταση.

Χθες, η κρατούμενη πολιτικός δέχτηκε το δεύτερο επισκεπτήριο από τον πατέρα της, τον άνθρωπο που έχει αναλάβει τώρα την φροντίδα του παιδιού της.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο του Μπέργκαμο δέσμευσε έξι τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στον Αντόνιο Παντσέρι και την κόρη του Σίλβια, στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι και στον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδικάτων, Λούκα Βιζεντίνι.

Στον νέο κύκλο ερευνών για το Qatar Gate οι βελγικές Αρχές στρέφουν το βλέμμα και στους βοηθούς του Παντσέρι που τώρα εργάζονται σε εν ενεργεία ευρωβουλευτές του Κοινοβουλίου.

Σε 29 ημέρες η Καϊλή θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ξανά την ελευθερία της, όπως προβλέπει το νομικό καθεστώς του Βελγίου.