Εύα Καϊλή: Προσφεύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

8 Μαρτίου 2023 09:00

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο του Βελγίου προσφεύγει η Εύα Καϊλή, μετά την απόρριψη της έφεσής της με την οποία ζητούσε να μείνει ελεύθερη με βραχιολάκι.

«Πήγαμε στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε απ’ τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης», σημείωσε σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η Καϊλή, βρίσκεται στη φυλακή από τον Δεκέμβριο, όταν και συνελήφθη ως κατηγορούμενη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο «Qatargate». Είχε παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου στις 28 Φεβρουαρίου, ζητώντας την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Υπενθυμίζεται ότι η προφυλάκιση της ευρωβουλευτού παρατάθηκε κατά δύο μήνες, σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου Βρυξελλών, για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Mετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας έπρεπε να εκδικαστεί εντός δεκαπέντε ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα.

Η υπεράσπιση της Καϊλή ζήτησε την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην κόρη της.

Oι δικαστές του Εφετείου ήταν σκληροί απέναντι στην Καϊλή με τον εισαγγελέα να φέρεται να απαντά στις αναφορές της για το παιδί ότι «ούτως ή άλλως είναι έξω πατέρας του».

O Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει συναντήσει ήδη μια φορά την κόρη του, η οποία συνεχίζει να μένει με τον παππού της αλλά μπορεί να επισκέπτεται τον πατέρα του.

Προφυλακισμένος παραμένει και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την πλευρά του ίδιου.

«Μόλις μάθαμε ότι η Δικαιοσύνη αποφάσισε να παραμείνει ο Mαρκ Ταραμπέλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή διότι, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ούτε δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», αναφέρεται στην ανακοίνωση