Εύα Καϊλή: Σημαντική η σημερινή ημέρα, καταθέτει ο Παντσέρι

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

24 Ιανουαρίου 2023 08:20

Εύα Καϊλή: Έρευνα και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Απάντηση σε δημοσίευμα της «Corriere della Sera», σύμφωνα με το οποίο Βέλγοι δικαστές πίεσαν την Εύα Καϊλή να δηλώσει ένοχη προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, δίνει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μέσω του συνηγόρου της.

«Η κ. Καιλή δεν πρόκειται ποτέ να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει ακόμη και εάν την κάνουν κομμάτια».

Αυτή είναι η απάντηση του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου στο δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera», που αναφέρει ότι Βέλγοι δικαστές πίεσαν την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να δηλώσει ένοχη προκειμένου να κερδίσει την ελευθερία της.

«Για να ακριβολογούμε οι συστάσεις προς την κ. Καϊλή να συνεργαστεί για να δει γρήγορα το παιδί της, δεν έγιναν από δικαστικές Αρχές αλλά από κάποιους από τον περίγυρό της», συμπλήρωσε ο Δημητρακόπουλος.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το MEGA, νέες εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσει στην πολύκροτη υπόθεση και η προγραμματισμένη για σήμερα κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι. Ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος Qatar Gate έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, προκειμένου να πέσει στα μαλακά.

Όσον αφορά την κατάθεση του Παντσέρι, ο Δημητρακόπουλος είπε: «Σας λέω, ότι η θέση μας είναι είτε μιλήσει θετικά είτε αρνητικά για την κ. Καϊλή ο κ. Παντσερι, είναι ένας μάρτυρας αναξιόπιστος αποδεικτικά διότι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές των Βρυξελλών όταν η κόρη του και η γυναίκα του εκδόθηκαν στο Βέλγιο. Άρα προκειμένου να σώσει την οικογένειά του, ό,τι και να του πουν ό, τι και να του δώσουν θα υπογράψει».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το περιοδικό «Politico», η Μανταλένα Καϊλή, αδερφή της ευρωβουλευτού, προσπάθησε να διαγράψει την εταιρεία της από τα αρχεία διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, η εταιρία έλαβε 105.000 ευρώ από πιλοτικό πρόγραμμα που είχε προωθήσει η Καϊλή στο Κοινοβούλιο.

«Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Qatar Gate στα τέλη του περασμένου έτους, η ELONtech προσπάθησε να απομακρυνθεί από τα φώτα των ερευνών, αφαιρώντας οποιαδήποτε αναφορά και στις δύο αδελφές Καϊλή από την ιστοσελίδα της σημειώνοντας σε ερώτηση του μέσου πως και οι δύο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο παρατηρητήριο ως άμισθες σύμβουλο», ανέφερε το «Politico».

Στις Βρυξέλλες, πάντως, η Μανταλένα Καϊλή ήταν γνωστή ως διευθύντρια της ELONtec και αρκετές φορές έκανε εκδηλώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά το «Politico».