Εύα Καϊλή: «Σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

15 Απριλίου 2023 10:02

Σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, βρίσκεται από χθες η Εύα Καϊλή.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από τέσσερις μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές του Χάρεν.

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαι και πάλι μαζί της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου. Θα τα πούμε σύντομα» δήλωσε η Καϊλή στους δημοσιογράφους, οι οποίοι… πολιόρκησαν το αυτοκίνητό της όταν έφτασε έξω από την οικία της.

Η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους τέσσερις κατηγορούμενους για το «Qatargate» που αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Προηγήθηκαν οι αποφυλακίσεις του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα και του Αντόνιο Παντσέρι που θεωρείται ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Η Καϊλή θα φέρει ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο θα πρέπει να φορά αδιαλείπτως. Θα διαμένει μόνη με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, από το οποίο δεν θα μπορεί να βγαίνει παρά μόνο αν παραστεί ανάγκη και αφού εξασφαλίσει άδεια από τις Αρχές. Οι Βέλγοι έχουν κρατήσει και το διαβατήριό της, αφού όπως είναι εύκολα κατανοητό, δεν της επιτρέπεται η έξοδος από τη χώρα.

Επιπλέον, θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές και φυσικά να είναι πάντοτε διαθέσιμη.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα της επιτραπεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν να δεχθεί επισκέψεις, εκτός από τον Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά.

Η Ευρωβουλευτής, όμως, αποφάσισε να μην διαμένει πλέον μαζί του.

Στην πρώτη της συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» η Καϊλή μίλησε για τις πολύ δύσκολες στιγμές που βίωσε τους τελευταίους μήνες. «Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δεν με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα».

«Δεν θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους», κατέληξε η Καϊλή.