Εύα Καϊλή: Τι υποστήριξε στις βελγικές αρχές

Συντάκτης: Newsroom

12 Δεκεμβρίου 2022 16:12

Εύα Καϊλή: Τι υποστήριξε στις βελγικές αρχές

Πληροφορίες από την κατάθεση που έδωσε η Εύα Καϊλή στις Αρχές σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που κατηγορείται, έρχονται στη δημοσιότητα την τελευταία ώρα μέσα από βελγικά δημοσιεύματα.

Ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος από τις Βρυξέλλες μετέφερε στο T-live τις πληροφορίες. Είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε πληροφορίες για τα όσα έχει η ίδια η Εύα Καϊλή ισχυριστεί.

«Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, η κα Καϊλή στην κατάθεσή της εκφράζει έκπληξη για όλη αυτή την έρευνα, λέγοντας προφανώς ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Και επίσης, είχε επιστήσει την προσοχή στον σύντροφό της για τις επαφές που είχε με τους ανθρώπους του Κατάρ.

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι όποιες πληροφορίες/διαρροές είναι ιδιαίτερα φειδωλές στο Βέλγιο. Πάντως οι πρώτες αντιδράσεις είναι αυτή η έκπληξη εκ μέρους της κας Καϊλή» είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αρεταίος στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Στη φυλακή η Εύα Καϊλή - Είναι ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες, γράφουν L' Echo και Le Soir

Εύα Καϊλή: Δεσμεύτηκε η περιουσία της καθώς και μελών της οικογένειάς της στην Ελλάδα

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε πριν από λίγο τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καιλή μελών της οικογενείας της και του συντρόφου της.

Ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια, κλπ.).

Υπενθυμίζεται πως η Καϊλή βρίσκεται ανάμεσα στα τέσσερα άτομα για τα οποία η ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «L’Echo» και «Soir».

Στην ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία Βρυξελλών, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, τονίζει ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ως μέρος μιας μεγάλης έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι άτομα σε πολιτικές και/ή στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή. Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 8 χθες το βράδυ.

Προς το συμφέρον της έρευνας δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή».