Ευάγγελος Πιστιόλης: Η πώληση της βίλας Ωνάση, το «χρυσό» deal στο Πόρτο Χέλι και το Χόλιγουντ!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

1 Ιουνίου 2022 21:00

Ο Ευάγγελος Πιστιόλης έχει κάνει αισθητή την παρουσία του τα τελευταία χρόνια πραγματοποιώντας εντυπωσιακές κινήσεις, όχι μόνο στον χώρο της ναυτιλίας αλλά και σε αυτόν του real estate.

Ο ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρίας «Τοp Ships», Ευάγγελος Πιστιόλης έκανε δική του την εξοχική κατοικία της εφοπλιστικής οικογένειας Μαυρολέοντα. Παράλληλα, δραστηριοποιείται και στο Χόλιγουντ. Χρηματοδοτεί τη βιογραφική ταινία του Κάρλος Μαυρολέοντα, που πολέμησε στο πλευρό των Ταλιμπάν κι έχασε τη ζωή του. 

Πριν από αυτά, πάντως, προηγήθηκε η πώληση της πολυτελούς έπαυλης Ωνάση. Η συγκεκριμένη βίλα αγοράστηκε –έναντι υψηλού τιμήματος-από τον Πιστιόλη πριν από λίγα χρόνια.

Το σπίτι έχει τη δική του ιστορία. Ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση. Εκείνος το δώρισε στην αδελφή του Καλλιρόη Πατρονικόλα.

Στους χώρους του φιλοξενήθηκαν δεξιώσεις με υψηλούς προσκεκλημένους, που έγραψαν ιστορία. Ενίοτε το επισκεπτόταν –κρυφά- ο Ωνάσης με την Τζάκυ Κέννεντυ. Αργότερα, το εντυπωσιακό ακίνητο πέρασε στην κατοχή της ανιψιάς του Ωνάση, Μαριλένας Πατρονικόλα.

Το αγαπούσε πολύ και η Αθηνά Ωνάση. Είχε περάσει πολλά βράδια σε αυτό συζητώντας με την γιαγιά της, Καλλιρόη.

Με το που το πήρε ο Πιστιόλης, προχώρησε στην ανακαίνισή του.

Διέθεσε πολλά χρήματα στο αρχιτεκτονικό γραφείο Iωάννου – Σωτηρόπουλου – Van Guilder, στο οποίο ανέθεσε την εργασία. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Ο εφοπλιστής περνούσε κάποιες ημέρες εκεί και μπορούσε να χαλαρώσει.

Ωστόσο, προτίμησε να το πουλήσει προκειμένου να αγοράσει κάνει κίνηση στο Πόρτο Χέλι.

Πρόκειται για την έκταση 120 στρεμμάτων που ανήκε στην εφοπλιστική οικογένεια Μαυρολέοντα. Ο Πιστιόλης έδωσε 27 εκατομμύρια ευρώ για να περάσει στα δικά του χέρια, έπειτα από συμφωνία με τον Μπιλ Μαυρολέοντα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια Μαυρολέων πουλά μέρος του τεράστιου κτήματός της. Παλαιότερα είχε αγοράσει στρέμματα και ο εφοπλιστής Αλέκος Γουλανδρής.

Όπως έκανε και με το σπίτι του Ωνάση έτσι και με αυτό στο Πόρτο Χέλι, ο Πιστιόλης προχωράει σε ανακαίνιση.

Την ίδια στιγμή, με δικά του κεφάλαια -αλλά όχι μόνο- θα γυριστεί στο Χόλιγουντ η βιογραφική ταινία για τη ζωή του Κάρλος Μαυρολέοντα. Πρόκειται για τον μαχητή των Ταλιμπάν, ο οποίος απαρνήθηκε τα πλούτη και την εύκολη ζωή για να πολεμήσει στο πλευρό τους σε Σομαλία, Ρουάντα και Ιράκ.

Ο εκλιπών είχε περάσει μερικά από τα τελευταία καλοκαίρια της ζωής του στη συγκεκριμένη έπαυλη. Το φιλμ έχει τον τίτλο «Black Lion».

Ο εφοπλιστής, άλλωστε, αγαπάει την τέχνη και διατηρεί φιλικές σχέσεις ακόμη και με σταρ. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια φιλοξένησε ινκόγκνιτο στην Ελλάδα τη Βρετανίδα ηθοποιό Ρόζαμουντ Πάικ.