Άψογα -και όχι ψεύτικα- φρύδια: το σωστό μακιγιάζ

9 Ιανουαρίου 2019 17:18

Τα φρύδια αποτελούν το “αμπαλάζ” των ματιών μας. Για τις περισσότερες, όμως, η υπόθεση φρύδια δεν είναι εύκολη. Κάποιες έχουν κάνει το λάθος και τα έχουν βγάλει… απελπιστικά, αλλά ελπίζω ότι δεν ανήκεις στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Προεργασία

Κι αυτό διότι αν έχεις προβεί σε κάτι τέτοιο, το case study μας δεν ενδείκνυται για σένα: η μόνη σου ελπίδα είναι να τα ζωγραφίσεις ή το μόνιμο τατουάζ, που, όμως, μόνο φυσικό αποτέλεσμα δεν έχει.

Για τις υπόλοιπες, τα πράγματα είναι απλούστερα. Νο 1: επισκέψου έναν ειδικό για να τους δώσεις το σχήμα που θέλεις. Η γνώμη μου είναι να μην αλλοιώσεις τη φορά τους, εκτός αν βλέπει τη… Γη, οπότε καλύτερα να τα λεπτύνεις και να τ’ ανορθώσεις.

Μέικαπ

Πάμε στο μέικαπ  που πρέπει να μη φαίνεται καθόλου. Παίρνουμε μια τελειωμένη μάσκαρα, βουτάμε ένα τσακ την άκρη της στο νερό και περνάμε τα φρύδια απαλά, ώστε να μην τα μουτζουρώσουμε. Επειδή αποκλείεται έτσι να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, συνεχίζουμε μ’ ένα μολύβι ματιών σε μαύρο ή καφέ ανάλογα το φυσικό μας χρώμα.

Παρεμπιπτόντως, αν τα φρύδια σου είναι πολύ ανοικτά, ξανθά π.χ., καλύτερα να τα βάψεις με βαφή, πλην όμως όχι πολύ σκούρα γιατί το κοντράστ θα είναι αντιαισθητικό. Προτίμησε το καφέ για πιο natural αποτέλεσμα.

Στο μολύβι, όμως, το οποίο και πάλι πρέπει να περάσουμε υπερβολικά softly στα φρύδια. Αν και πάλι δεν καλύψουμε κάθε κενό, περνάμε στις σκιές: πάρε μια σκιά κοντά στο χρώμα των φρυδιών σου, όχι σκουρότερη ή ανοιχτότερη κι επανάλαβε τη διαδικασία. Αποκλείεται έτσι να μην κάλυψες το… ο,τιδήποτε.

Τέλος, χτένισέ τα με το ειδικό βουρτσάκι ή με μια οδοντόβουρτσα -ναι, ναι- που δεν χρησιμοποιείς πια. Τέλος.

ΤΙP

Τα φυσικά, “γεμάτα” φρύδια είναι εντελώς μόδα και προβλέπω ότι, καθώς υπάρχει μια τάση για επαναφορά στη φυσικότητα αναφορικά με το μέικάπ μας, δεν πρόκειται να παρέλθει γρήγορα. Πάντως, αν τα δικά σου είναι λίγο πιο παχιά απ’ ό,τι πρέπει και νιώθεις πως σου “κλείνουν”, σου μικραίνουν το μάτι -μην το ξεχνάς, δημιουργούνται έντονες σκιές πάνω απ’ το μάτι όταν το φρύδι παραείναι χοντρό- τόλμησέ το. Πήγαινε, όμως, σε τέτοια περίπτωση σε… τσεκαρισμένο εξπέρ για να μην την πατήσεις κι έπειτα τρέχεις για tattoo φρυδιών.

Ντονατέλλα Αδάμου 

10 μακιγιάζ για καστανές Τι ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σας;