Ευγενία Μανωλίδου: Υποψήφιος για Όσκαρ ο γιος της, Αλέξανδρος

Συντάκτης: Newsroom

5 Φεβρουαρίου 2023 11:45

Ευγενία Μανωλίδου: Υποψήφιος για Όσκαρ ο γιος της, Αλέξανδρος

Πιο υπερήφανη από ποτέ για τον αγαπημένο της γιο, Αλέξανδρο είναι η Ευγενία Μανωλίδου μιας και βρίσκεται ένα βήμα πριν… το Όσκαρ. Και αυτό μιας και η νέα χρονιά ξεκινά με μια σημαντική υποψηφιότητα για τον νεαρό καλλιτέχνη, ο οποίος συμμετείχε στην ταινία «Glass onion: A knives out mystery» που προτάθηκε για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο.

Ο γιος της Ευγενίας Μανωλίδου και του Θοδωρή Μανωλίδη, Αλέξανδρος, που κληρονόμησε την καλλιτεχνική φύση των γονιών του, είναι σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής και φωτογράφος. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, δε, έχει πολλά επιτυχημένα βήματα στον χώρο του κινηματογράφου. Ένας συνεσταλμένος 27χρονος, εργατικός, με πολλούς στόχους και όνειρα που πατά γερά στα δικά του πόδια χωρίς να εκμεταλλεύεται τη δημοσιότητα των γονιών του. Χαράσσει τον δικό του δρόμο και όπως ήδη έχει αποδειχθεί το κάνει με μεγαλή επιτυχία.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, ο Αλέξανδρος Μανωλίδης φιγουράρει στη λίστα όσων συνεργάστηκαν για να κερδίσει η ταινία μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ. «Είναι μεγάλη η χαρά. Φυσικά, δεν ήταν κάτι που περίμενα αλλά ήταν δίκαιο» ομολογεί στο Secret των Παραπολιτικών.

«Ήμουν συντονιστής logistics (logistics co-ordinator), που σημαίνει πως συντονίζεις το συνεργείο ώστε να γίνουν όλα σωστά και να είμαστε όλοι ασφαλείς. Ήταν και η περίοδος της πανδημίας οπότε δεν ήταν απλή υπόθεση. Έπρεπε να προσέχουμε αν ακολουθούσαν όλοι τις διαδικασίες. Στήναμε πρώτοι, ξεστήναμε τελευταίοι. Ήταν όλοι πολύ συνεργάσιμοι και όλα τα παιδιά από την Αμερική εξαιρετικά» προσθέτει ο γιος της Ευγενίας Μανωλίδου, Αλέξανδρος.