Ευλαμπία Ρέβη: «Έκοψα την αναρρωτική μου άδεια για να βρεθώ στα μέτωπα της φωτιάς»

20 Οκτωβρίου 2021 09:20

Ευλαμπία Ρέβη: «Έκοψα την αναρρωτική μου άδεια για να βρεθώ στα μέτωπα της φωτιάς»

Η δημοσιογράφος Ευλαμπία Ρέβη μίλησε στο Enjoy για την εμπειρία που έζησε το καλοκαίρι. Όταν κάλυπτε το ρεπορτάζ με τις φωτιές στην Εύβοια.

Ευλαμπία Ρέβη: «Έκοψα την αναρρωτική μου άδεια για να βρεθώ στα μέτωπα της φωτιάς».

Πάντως, μας συγκίνησες όλους με το ρεπορτάζ σου στην Εύβοια με τις πυρκαγιές. Έγινες η φωνή πολλών δημοσιογράφων. Θα φύγει από τη μνήμη σου αυτή η λαίλαπα;

Έκοψα την αναρρωτική μου άδεια για να βρεθώ στα μέτωπα της φωτιάς. Δεν μπορούσα να βλέπω τα γεγονότα από το σπίτι αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι έφτασα τον οργανισμό μου στα όρια. Όπως τόσοι αξιόλογοι συνάδελφοι και από το Open και από διάφορα άλλα μέσα βρεθήκαμε σε απόσταση αναπνοής με τις φλόγες.

Μαζί με τους τεχνικούς μας, Κώστα Ψυχογυιό και Σταύρο Μερτύρη, καιγόμασταν στο πρόσωπο και στο κορμί από τις καύτρες χωρίς περιθώριο να σταματήσουμε ούτε λεπτό τη μετάδοση, διότι όσα βιώναμε ήταν ιστορικά. Ένιωσα τόσο μικρή σαν μια κουκκίδα στον χάρτη. Οι φλόγες έμοιαζαν να αγγίζουν τον ουρανό, είχαν ύψος πολλών δεκάδων μέτρων.

Δύο φορές εγκλωβιστήκαμε: μία στην Εύβοια και μία στην Πάρνηθα. Και μία πάλι στην Εύβοια, φύγαμε την τελευταία στιγμή, καθώς είχαμε πνιγεί από τον καπνό και ήμασταν σχεδόν κυκλωμένοι από την φωτιά. Από αυτές τις πυρκαγιές φέτος δεν θα ξεχάσω ποτέ την καταστροφή καθώς και την αλληλεγγύη. Ήταν συγκλονιστικό πως αυτά τα εκατοντάδες ζευγάρια χεριών ενώθηκαν από διαφορετικά μέρη στη χώρα μας αλλά και από ξένες δυνάμεις, για να σωθούν τα σπίτια και οι περιουσίες των Ευβοιωτών.