Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: κάνει δημόσια έκκληση για τη διάσωση των ζώων από τη φωτιά

Συντάκτης: Newsroom

20 Ιουλίου 2022 11:40

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: κάνει δημόσια έκκληση για τη διάσωση των ζώων από τη φωτιά

Η φωτιά στην Πεντέλη έχει πολλά μέτωπα και απειλεί ανθρώπους και ζώα και περιουσίες. Η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι είτε μένουν στην περιοχή είτε όχι προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν

Η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου σε story που δημοσίευσε τέθηκε στη διάθεση όποιου δεν μπορεί να ελευθερώσει το κατοικίδιό του. Για να βοηθήσει κι εκείνη με τη σειρά της να μην χαθούν αθώες ζωές στη πύρινη λαίλαπα.

Παράλληλα με την αγωνία για τους κατοίκους, εθελοντές δίνουν μάχη για να σωθούν τα ζώα από τις φλόγες. Η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου μάλιστα θέλησε να βοηθήσει κάνοντας μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όπου έδινε ένα κινητό άμεσης ανάγκης για να επικοινωνήσουν όσοι δεν βρίσκονται στην περιοχή και δεν μπορούν να ελευθερώσουν τα ζώα τους.
Eνώ τα επόμενα story της αναφέρουν: «Αφήστε τα ζώα να φύγουν. Ήδη δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Αφήστε τα ζώα να φύγουν!»

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με την φωτιά στην Πεντέλη ήταν ολονύχτια. Ενώ με το που ξημέρωσε, ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Όταν ξημέρωσε, ένα μαύρο, γεμάτο στάχτη τοπίο φάνηκε στην περιοχή της Πεντέλης και όχι μόνο.

Καμένα σπίτια, επιχειρήσεις που έχουν γίνει στάχτη και διαλυμένα από τη φωτιά αυτοκίνητα, βρίσκονται σε κάθε περιοχή που ξέσπασε η φωτιά. Από την Πεντέλη μέχρι την Παλλήνη.