Ευσταθία Τσαπαρέλη: «Υπάρχει μια μορφή κακοποίησης που είναι η ηθική χειραγώγηση»

Δημοσιεύθηκε: 18 Νοεμβρίου 2021 19:15
Ευσταθία Τσαπαρέλη: «Υπάρχει μια μορφή κακοποίησης που είναι η ηθική χειραγώγηση»

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Σε αγαπάω μεν αλλά», Ευσταθία Τσαπαρέλη, σχολίασε στο Λοιπόν τις προφυλακίσεις των ηθοποιών που κατηγορούνται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και για βιασμό.

Ευσταθία Τσαπαρέλη: «Υπάρχει μια μορφή κακοποίησης που είναι η ηθική χειραγώγηση».

-Δύο συνάδελφοί σου βρίσκονται προφυλακισμένοι για πολύ σοβαρά αδικήματα. Πες μου τη γνώμη σου για όλο αυτό. Έχεις βιώσει κάτι ανάλογο;

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις που έγιναν, στην αρχή μας άφησαν μουδιασμένους, ήταν ένα σοκ. Δεν έχω βιώσει τέτοιας μορφής κακοποίηση, για την οποία κατηγορούνται αυτοί οι άνθρωποι. Με σοκάρει και με θλίβει φοβερά το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοια πράγματα και με έβαλε σε μια θέση να αναλογιστώ, τι μπορώ να κάνω εγώ από την πλευρά μου, ώστε όταν δω κάτι που δεν είναι εντάξει, να βρω το θάρρος να το σταματήσω.

Advertisement

Το σημαντικό είναι να βρούμε ποιο είναι το περιβάλλον που έδωσε σε αυτούς τους ανθρώπους χώρο, ποιοι μπορούσαν να τους σταματήσουν και δεν το έκαναν. Δεν αναφέρομαι στους ηθοποιούς, που έτσι κι αλλιώς η θέση τους είναι φοβερά επισφαλής, αλλά για τους ανθρώπους που είχαν κάποια δύναμη και θεωρώ ότι είναι συνυπεύθυνοι.

-Εσύ έχεις γίνει μάρτυρας κακοποιητικών συμπεριφορών στον χώρο σου;

Εδώ κάπου μπερδεύονται τα πράγματα. Τι θα πει κακοποιητική συμπεριφορά; Δηλαδή, μπορεί κάποιος να κάνει ένα -όχι και τόσο πετυχημένο χιούμορ-, αυτό είναι κακοποίηση; Κατά τη γνώμη μου, όχι. Όλα αυτά που έχουν γίνει, είναι παρά πολύ σημαντικά, από την άλλη, πρέπει να διαφυλάξουμε ότι δεν θα φτάσουμε στη δικτατορία της ευαισθησίας. Εννοείται ότι δεν πρέπει να κάνουμε σχόλια που πληγώνουν τους άλλους, αλλά μην πάψουμε να είμαστε αυθεντικοί.

Υπάρχει μια μορφή κακοποίησης που είναι η ηθική χειραγώγηση. Συμβαίνει με πολύ υπόγειο τρόπο και δεν είναι εύκολο να την αντιληφθείς. Σε τέτοια συμπεριφορά έχω υπάρξει μάρτυρας.

Advertisement