Facelift  στα 40 – Something , Dr. Δημητραδιού Πλαστικός Χειρουργός

3 Δεκεμβρίου 2020 22:05

 

Η γενιά X επιδιώκει μια νεότερη εμφάνιση με τα πιο ριζοσπαστικά μέσα που μπορεί να φανταστεί κανείς – λίφτινγκ στα 40!!!

 

«Οι νέες αυτές γυναίκες  δεν θέλουν να περάσουν από τη διαδικασία της γήρανσης», μας εξηγεί ο πλαστικός  χειρουργός  Dr. Dimitradiou.

Η γενιά Χ παρακάμπτει το χρονοβόρο μονοπάτι των προηγούμενων γενεών, οι οποίες  είτε αφέθηκαν να γερνούν και στη συνέχεια αγωνίστηκαν για να συντηρήσουν  την εικόνα τους με μη επεμβατικές μεθόδους(ενέσιμα),  είτε επέλεξαν το κλασικό λίφτινγκ για γυρίσουν το χρόνο πίσω (για να είμαστε  δίκαιοι οι χειρουργικές μέθοδοι lifting που χρησιμοποιήθηκαν στα άτομα εκείνης της γενιάς – ακόμη και σε όσους επέλεξαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90- άφησαν τα πρόσωπα υπερβολικά επεξεργασμένα και με εμφανή σημάδια παρέμβασης).

«Οι γυναίκες περίμεναν μέχρι να φαίνονται αρκετά γερασμένες πριν πάρουν μια τέτοια απόφαση» προσθέτει ο Dr. Dimitradiou.

Οι σημερινές σαραντάρες αντιμετωπίζουν νωρίς και σταδιακά το πέρασμα του χρόνου. «Δεν θέλουν ποτέ να φτάσουν σε σημείο όπου να μοιάζουν ότι χρειάζονται λίφτινγκ ώστε να υποστούν μια δραματική αλλαγή στην εμφάνιση τους». Με στόχο να διατηρήσουν νεανική την τρέχουσα εικόνα τους χωρίς να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους   – έχουν υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση κατά της γήρανσης.

«Θέλουν να φαίνονται  φρέσκιες και όμορφες αλλά να εξακολουθούν να είναι οι ίδιες. Κάνοντας ένα λίφτινγκ στα 40 επιτυγχάνεται αυτό το μαγικό αποτέλεσμα».

Οι ασθενείς  κάτω των 50 που επιλέγουν τη χειρουργική μέθοδο του facelift  αποτελούν πλέον το ένα τρίτο των ασθενών του Dr. Dimitradiou.

«Την τελευταία εβδομάδα, είχα δέκα ραντεβού για συμβουλές λίφτινγκ και οι τρεις  ήταν περίπου 40 ετών. Αυτές οι γυναίκες βλέπουν τη χαλάρωση που δεν ήταν εκεί στα 30 τους, και τους ενοχλεί πραγματικά».

Τα  40 αντιπροσωπεύουν ένα είδος αιχμής. Καθώς πλησιάζουμε στην εμμηνόπαυση κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, τα επίπεδα των οιστρογόνων αρχίζουν να μειώνονται. Οι υποδοχείς οιστρογόνων στα λιπώδη κύτταρα και οι ινοβλάστες που παράγουν κολλαγόνο, οι οποίοι ενεργοποιούνται από τις ορμόνες για να προωθήσουν την υγιή λειτουργία τους, εξασθενούν. Αυτό ως εικόνα μεταφράζεται σε λεπτό δέρμα και εμφανή απώλεια  όγκου. «Η έλλειψη όγκου εμφανίζεται  πρώτα κάτω από τα μάτια, έπειτα στα μάγουλα, στις ρινοπαρειακές αύλακες και στο λαιμό», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Dr. Dimitradiou.

«Το οστικό πλαίσιο  μετατοπίζεται σταδιακά και οι μύες του προσώπου συρρικνώνονται. Καθώς το βασικό θεμέλιο του προσώπου αρχίζει να αλλάζει, τα μάγουλα πέφτουν, εμφανίζονται άδειες οι παρειές και χαλαρό το περίγραμμα του προσώπου».

Η διαδικασία  περιλαμβάνει την ανύψωση των μυών του κάτω προσώπου και του λαιμού για την αποκατάσταση της νεότητας με την αφαίρεση του περίσσιου δέρματος. Πολλές φορές ολοκληρώνουμε τη διαδικασία της αποκατάστασης προσθέτοντας  λίπος στην περιοχή. Χάρη στην εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής αλλά και της τεχνολογίας, το facelift έχει γίνει μια ρουτίνα τριών ωρών που προσφέρει εκπληκτικά και παράλληλα απόλυτα φυσικά αποτελέσματα χωρίς εμφανείς ουλές και με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

«Τα δομικά στοιχεία του προσώπου είναι πολύ καλύτερα στα 40 από ότι στα  60», μας εξηγεί ο Dr. Dimitradiou. «Το δέρμα εξακολουθεί να έχει ελαστικότητα  και επανέρχεται άμεσα  σε αντίθεση με το πιο ώριμο δέρμα το οποίο τείνει να απλώνεται με λάθος τρόπο στη μέση επιφάνεια του προσώπου και στην περιοχή στου λαιμού. Ένα mini face lift σε αυτή την ηλικία  έχει σαφώς πιο φυσικό αποτέλεσμα με τους ιστούς να επανέρχονται άμεσα. Οι μικρές τομές και η γρήγορη αποκατάσταση κάνουν αυτού του είδους τη χειρουργική επέμβαση πολύ ελκυστική. Αφαιρώντας το περιττό δέρμα το εμποδίζουμε να κρεμάσει και να σχηματίσει πτυχές και ρυτίδες, τις οποίες είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφορτωθούμε φτάνοντας σε μεγαλύτερες ηλικίες ».

 

Γιατί κάποια γυναίκα να επιλέξει το χειρουργείο, όταν υπάρχουν εκατομμύρια εναλλακτικές λύσεις νέας εποχής, ελάχιστα επεμβατικές; 

Το liquid facelift απευθύνεται σε ασθενείς με μικρή ή μέτρια χαλάρωση του προσώπου που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε επέμβαση, επιθυμούν όμως κάποιου είδους «φρεσκάρισμα» της εικόνας τους, χωρίς τομές και χωρίς αποθεραπεία. Ωστόσο είναι απίθανο να θεραπεύσουν τα πιο σοβαρά σημάδια γήρανσης όπως το χαλαρό δέρμα γύρω από το λαιμό, ένα κοινό παράπονο για πολλές μεσήλικες γυναίκες.

 

Σε ποιους απευθύνεται αυτή  η θεραπεία;

Ιδανικοί υποψήφιοι για υγρό λίφτινγκ προσώπου είναι άνδρες και γυναίκες που έχουν ξεκινήσει να παρατηρούν αλλαγές στο πρόσωπο, λίγο κρεμασμένα χαρακτηριστικά, έλλειψη λάμψης  και που διαπιστώνουν πως έχουν χάσει όγκο από την περιοχή. Άτομα που είναι στη δεκαετία των 30 έως και των 60 είναι η πλειοψηφία εκείνων που επιλέγουν το υγρό λίφτινγκ προσώπου. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχει σημασία η ηλικία, σημασία έχει αν υπάρχει απώλεια  όγκου που θέλετε να τον επανακτήσετε για να έχετε πιο νεανική εμφάνιση.

 

 

 

Ελευθέριος Δημητραδιού

Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός

Επιστημονικός υπεύθυνος Luxurious Medical & Plastic Surgery

E: [email protected]

www.luxuriousmedicalaesthetics.gr

 

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Λεωφ. Κηφισίας 18, Αθήνα 115 26

Τηλ.: 211 4104141

ΙΑΤΡΕΙΟ ΡΟΔΟΥ 1

Τριαντών 17, Ιαλυσός 85101

Τηλ.: 22414 01010

ΙΑΤΡΕΙΟ ΡΟΔΟΥ 2

Ναυαρίνου 25, Ρόδος 85100

Τηλ.: 22410 77170