Φαίη Σκορδά: Εξοργισμένη με τον συνήγορο του Πέτρου Φιλιππίδη και τη σύγκριση με την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

18 Μαΐου 2022 12:45

Εξοργισμένη εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό αέρα η Φαίη Σκορδά με τις δηλώσεις του συνηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος συνέκρινε τις καταθέσεις των γυναικών στην υπόθεση του ηθοποιού με τις καταγγελίες της Γεωργίας Μπίκα.

«Περιέγραψε γενετήσιες πράξεις που παρά τη θέλησή της έκανε σε βάρος της ο Πέτρος Φιλιππίδης. Κι όταν της είπαμε ποια είναι τα στοιχεία, πάνω στα οποία μπορούσε να σταθεί ώστε να τεκμηριώσει το αφήγημά της, είπε ότι δεν έχει κανένα μα κανένα στοιχείο. Το βίωμα του βιασμού είναι τόσο ισχυρό που δε μπορεί να μην το μοιραστείς με τους ανθρώπους που αποτελούν την οικογένειά σου.

Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ έχουμε μία υπόθεση με χρονοκαθυστέρηση πάνω από 12 χρόνια, χωρίς κανένα στοιχείο και ο άλλος κρατείται προσωρινά. Και σε αντίστοιχη περίπτωση, η κοπελίτσα στη Θεσσαλονίκη σε 2 ημέρες τον κατήγγειλε, έγιναν έρευνες από όλες τις υπηρεσίες και η εισαγγελική λειτουργός λέει ότι η καταγγελία της είναι ψευδής. Δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η Φαίη Σκορδά εμφανώς ενοχλημένη από την τοποθέτηση του συνηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη απάντησε στον τηλεοπτικό αέρα.

«Είναι ανεπίτρεπτη η σύγκριση που έκανε ο κ. Δημητρακόπουλος. Συγκρίνουμε δηλαδή τι; Μία υπόθεση της Μπίκα στη Θεσσαλονίκη με όλο αυτό που έγινε; Κρατάμε σαφώς αυτό που αποφάνθηκε το δικαστήριο, αλλά το συγκρίνεις με τι; Παίρνεις αυτό γιατί θα μας βοηθήσει υποσυνείδητα σε άλλες υποθέσεις; Δεν είναι όλα μέσα στο ίδιο τσουβάλι. Επειδή έγινε εκείνο, ότι όσοι καταγγέλλονται για βιασμό, θα πρέπει να το βλέπουμε και διαφορετικά; Επειδή εκείνη η υπόθεση μπήκε στο αρχείο; Τι θες να περάσεις κάνοντας τη σύγκριση δημόσια; Τότε για ποιον λόγο παγκοσμίως να υπάρχει το #metoo και να λέμε δεν λένε ό,τι τους συνέβη γιατί φοβούνται και ντρέπονται; Αν κάποιος σε βιάσει, νιώθεις ενοχές να βγεις να το πεις, δεν το καταλαβαίνουν. Το ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, το ακούω».