Φαίη Ξυλά: «Η κατάχρηση εξουσίας τους κάνει να νιώθουν μικροί Θεοί, ότι δεν θα τιμωρηθούν ό,τι και να κάνουν»

Δημοσιεύθηκε: 23 Νοεμβρίου 2021 08:10
Φαίη Ξυλά: «Η κατάχρηση εξουσίας τους κάνει να νιώθουν μικροί Θεοί, ότι δεν θα τιμωρηθούν ό,τι και να κάνουν»

Καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2Night Show ήταν η Φαίη Ξυλά, η οποία μίλησε για την περιπέτεια της ζωής της από τις σπουδές στην Αγγλία, μέχρι τα ταξίδια της σε πολλές χώρες του κόσμου.

Φαίη Ξυλά: «Η κατάχρηση εξουσίας τους κάνει να νιώθουν μικροί Θεοί, ότι δεν θα τιμωρηθούν ό,τι και να κάνουν».

Είναι υπέρ του εμβολίου

«Έχω εμβολιαστεί, είμαι υπέρ και θα κάνω και τη δεύτερη δόση γιατί έκανα το Johnson. Δεν το σκέφτηκα καν, περίμενα πως και πως να βγει το εμβόλιο. Βέβαια σεβαστό και ότι κάποιοι δεν θέλουν. Το καλοκαίρι στην Κέρκυρα πέρασαν πολλοί φίλοι μου κορονοϊό και κάποιοι δύσκολα».

Οι σπουδές, οι ρόλοι σε καθημερινές σειρές και ο γάμος με τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο

«Δεν κυνήγησα ποτέ δουλειά, αλλά ούτε και έναν άντρα. Αν έμπαινα στη διαδικασία αυτή θα ξενέρωνα. Θέλω να συμβαίνουν τα πράγματα, όχι να τα παλεύω και να τα προσπαθώ».

«Πήγα στο Λονδίνο να σπουδάσω ναυτιλιακά, αλλά ο μπαμπάς μου ήξερε ότι θα γυρίσω και θα δώσω εξετάσεις για το θέατρο. Στο πανεπιστήμιο δεν γράφτηκα καν, έμεινα έξι μήνες και τους τέσσερις ταξίδευα. Πήγα πολύ Ισπανία και Ιταλία. Όταν τελείωσαν “Τα μυστικά της Εδέμ”, επειδή δούλευα 3 χρόνια χωρίς ρεπό, έκανα ένα τρίμηνο ταξίδι με τον πρώην σύζυγό μου. Πήγαμε Ρωσία και Αμερική» τόνισε για τις σπουδές της.

Όταν ταξίδεψε στην Κούβα φοβήθηκε,  αγαπημένη της πόλη είναι η Νέα Υόρκη. Στην Αθήνα μένει στο Γκύζη, για να είναι κοντά στους δικούς της. «Είναι όλα κοντά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν θα μπορούσε να αφήσει την πόλη για να ζήσει στην επαρχία. «Αν ερωτευτώ κάποιον, θα είναι κάποιος που θα έχουμε πολλά κοινά, οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Advertisement

Όταν η Φαίη Ξυλά αναφέρθηκε στο story της σειράς Έρωτας με διαφορά που είναι σε σχέση με έναν μικρότερο άντρα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου πήρε τον λόγο και ζήτησε συγγνώμη από τη Ρούλα Ρέβη για μια παρεξήγηση που δημιουργήθηκε χωρίς να το καταλάβει.

«Δεν θα στεκόμουν ποτέ στη διαφορά ηλικίας». Είπε η ηθοποιός.

Η σχέση με τον πρώην σύζυγό της, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο

«Είναι πολύ σημαντικό όταν υπάρχουν παιδιά να είναι προτεραιότητα. Μπορεί να παύεις να είσαι ζευγάρι, αλλά είστε οι γονείς τους παιδιού. Εμείς χωρίσαμε καλά. Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα. Ο γιος μου δεν ξέρω με τι θέλει να ασχοληθεί. Έχει μεγαλώσει στο θέατρο βέβαια».

Για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο είπε:

«Θα καθαρίσει το τοπίο, είμαι πολύ υπέρ και έχω απεριόριστο θαυμασμό σε όλα τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν. Θεωρώ ότι θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα από εδώ και πέρα και πιστεύω ότι κάποιοι θα κολώσουν», δήλωσε και συνέχισε:

«Εγώ δεν έχω δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση. Μιλάμε για κακή συμπεριφορά κατ’ εξακολούθηση. Στο Εθνικό η σχολή ήταν αυστηρή, αλλά είναι άλλο από το να προσβάλει κάποιος ή να χειροδικεί. Σε εμένα δεν έχει συμβεί το δεύτερο γιατί μάλλον έθεσα τα όριά μου και αντιστάθηκα. Τόλμησα να αντισταθώ και ούτε αυτό είναι εύκολο. Έχω βρεθεί και από τις δύο πλευρές. Όταν κάποιος είναι επικίνδυνος για τους γύρω του και το μέγεθος του κακού είναι τόσο μεγάλο, ακυρώνει οτιδήποτε καλό έχει κάνει. Ο συνδυασμός αλαζονείας, χαμηλής αυτοεκτίμησης και η κατάχρηση εξουσίας τους κάνει να νιώθουν μικροί Θεοί, ότι δεν θα τιμωρηθούν ό,τι και να κάνουν. Έχει τύχει να συνεργαστώ με κάποιους από αυτούς και να έχω καλή συνεργασία μαζί τους, αλλά ακόμα και αυτό συνέβη χειριστικά».

«Τα νέα παιδιά δεν πρέπει να ανέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές. Προσωπικά δεν τις έχω ανεχτεί ποτέ, με μεγάλο κόστος».

Advertisement