Filio Moutafi Healing Touch

Δημοσιεύθηκε: 26 Ιουλίου 2019 15:53
Filio Moutafi Healing Touch

 

Η Φυλλιώ Μουτάφη, ιδιοκτήτρια του Filio Moutafi Healing Touch, μας μίλησε για το κέντρο που δημιούργησε και τις εξειδικευμένες θεραπείες του.

Πώς προέκυψε και ανοίξατε το κέντρο μασάζ;

Πολλοί με ρωτάνε πώς το σκέφτηκα να το ανοίξω, γιατί όταν το έκανα πριν 3 χρόνια, εισήγαγα κάτι νέο στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή μας. Το κέντρο εναλλακτικών θεραπειών μου, προέκυψε πολύ ομαλά και όλα στην ώρα τους! Αρχικά ανακάλυψα το ταλέντο μου να νιώθω τα σώματα και να προσφέρω μασάζ, όταν πρωτοδέχθηκα μάλαξη. Μου άρεσε πολύ, άρχισα να το προσφέρω ερασιτεχνικά και αποφάσισα τελικά ότι θέλω να το σπουδάσω. Άρχισα λοιπόν ταυτόχρονα με την εργασία μου να σπουδάζω στο ΔΙΕΚ Β. Φυσικοθεραπευτών στην Καβάλα και ταυτόχρονα να προσφέρω μάλαξη. Στην πορεία που ακολούθησε, ολοκλήρωσα εκείνες τις σπουδές, πήρα πιστοποίηση από το ελληνικό κράτος, ενώ ταυτόχρονα αποχτούσα εμπειρία σε κατ’ οίκον, σε ιαματικά λουτρά, σε νοσοκομείο, σε ξενοδοχεία, σε γυμναστήριο, και σε τούρκικο χαμάμ ως υπεύθυνη. Το επόμενο βήμα μου, αβίαστα και μετά από μία ηθική παρότρυνση από φίλη, ήταν να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση, όπως την είχα οραματιστεί εξ’ αρχής, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζω να εξελίσσομαι, τόσο η ίδια, όσο και την επιχείρησή μου ως προς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησα από μασάζ και πλέον συνδυάζω κλασική σουηδική μάλαξη και ρεφλεξολογία, shiatsu, βεντούζες, sutzok, ταιλανδέζικο, hot bamboo massage, gua sha massage, και ολιστικές συμβουλές από Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική και Βοτανοθεραπεία. Ξεχωριστό, αν και αρκετά άγνωστο και νέο είναι το Pranic Healing, όπου γίνεται αιθερικό άγγιγμα, χωρίς άγγιγμα στο υλικό σώμα.

Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για τις θεραπείες αυτές;

Θα το χαρώ πολύ..

Για εμένα η κλασική σουηδική μάλαξη, κινεί τα μαλακά μόρια και προσφέρει ανακούφιση και χαλάρωση. Υπάρχουν εναλλαγές της ως προς τη δύναμη, την ταχύτητα και τους χειρισμούς. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέκτη, προσαρμοζόμαστε.

Η ρεφλεξολογία είναι πολύ απλή και πολύ βασική. Με εκπλήσσει ακόμη, πόσο απλή είναι και πόσο αποτελεσματική. Αντανακλαστικά σημεία σε όλο το σώμα, πιέζοντάς τα, ενεργοποιούν και καθαρίζουν την πάσχουσα περιοχή. Είναι γνωστή κυρίως για τις πιέσεις της στις πατούσες, αλλά ρεφλεξολογικά σημεία μπορούμε να δουλέψουμε όταν χρειάζεται σε όλο το σώμα, με έμφαση πατούσες, παλάμες και αυτιά.

Shiatsu είναι η τέχνη δαχτυλοπιέσεων, που εξελίχθηκε στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική.

Βεντούζες…Η παράδοσή μας από τα αρχαία χρόνια, απαντάται πάλι εκτός από τα χρόνια του Ιπποκράτη και στην Αρχαία Κίνα. Οι βεντούζες χρειάζεται να τοποθετούνται με τον κατάλληλο τρόπο και στα κατάλληλα σημεία που θα ενισχύσουν πολύ το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

To Sutzok είναι κάποιες τεχνικές πιέσεων και βελονισμού που δρουν συμπληρωματικά στη Ρεφλεξολογία.

Το Παραδοσιακό Ταιλανδέζικο έχει έντονες πιέσεις και διατάσεις που ξεκλειδώνουν το σώμα δυναμικά.

Το Hot Bamboo Massage είναι ανατρίψεις με ζεστά ξύλα μπαμπού που προσφέρουν υπέροχη χαλάρωση μέσα από τη ζέστη τους, ενώ εναλλάσσεται και η δύναμη που ασκούμε ανάλογα με τις ανάγκες του δέκτη.

Το Gua Sha σώματος είναι τεχνικές που αποτοξινώνουν τους πιασμένους μυς, ενώ το Gua Sha προσώπου έχει υπέροχα αντιγηραντικές ιδιότητες για το πρόσωπο.

Το Pranic Healing, είναι διδασκαλία με πρακτικές μεθόδους αυτοβελτίωσης και ενεργοποίησης των σωμάτων τρίτων, μέσω της ελεύθερης ενέργειας που υπάρχει παντού γύρω μας! Είναι επιστήμη που συνεχώς γίνεται παγκόσμια αποδεκτή και θαυματουργή!

Ακόμη, με τις ολιστικές μας συμβουλές, βοηθάμε το δέκτη μας να βελτιώσει την υγεία του. Επειδή εμείς ενεργοποιούμε τα σώματα, τα χαλαρώνουμε, τα ξεκουράζουμε, ενώ ο άνθρωπος είναι πρώτος υπεύθυνος για τη θεραπεία του μέσα από την καθημερινότητά του.

Κλείνοντας, μπορεί να βρει κάποιος σε εμάς και συνεδρίες ενυδάτωσης και κυτταρίτιδας με ολιστική προσέγγιση, καθώς και ατομικό υδρομασάζ, ατομική καμπίνα χαμάμ, και παραδοσιακό ποδόλουτρο για κάποιον που θέλει να συνδυάσει την επιπλέον ζέστη με χαλαρωτικές υπηρεσίες μάλαξης και άλλων εναλλακτικών θεραπειών…

Εσείς ποια θεραπεία προτιμάτε;

Μάλιστα, αυτό είναι μία ερώτηση που μου γίνεται τακτικά.

Νιώθω διαφορετικά για την κάθε μία. Μ αρέσει πολύ που συνδυάζονται μεταξύ τους και προσφέρω στο δέκτη συχνά ένα συνδυασμό, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του. Αγαπάω την κάθε μία ξεχωριστά, σα να είναι παιδιά μου.

Σε ποιους προτείνετε τις υπηρεσίες σας;

Προτείνω τις υπηρεσίες μας σε όλους εκείνους, από παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους, που νιώθουν το σώμα τους να πονάει, να είναι κουρασμένο, σε εκείνους που νιώθουν εξάντληση ακόμη και στο πνεύμα, που νιώθουν την ανάγκη να ξεκουραστούνε, να ηρεμήσουν και να ομορφύνουν! Συστήνω ακόμη τις υπηρεσίες μας, σε όλους εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν την υγεία τους, χωρίς να αντικαθιστούμε άλλους επαγγελματίες υγείας σε καμία περίπτωση. Κάθε επαγγελματίας υγείας παίζει διαφορετικό ρόλο, που συμπληρώνει ο ένας τον άλλον, και μάλιστα συστήνουμε και τον αντίστοιχο που μπορεί να βοηθήσει κάποιον. Ως εναλλακτική θεραπεύτρια με τις συνεδρίες που προσφέρω και με τις συμβουλές μου, ενεργοποιώ τα σώματα και τα δυναμώνω, αποτοξινώνοντάς τα. Όμως ο άνθρωπος είναι ο θεραπευτής του εαυτού του. Με τις καθημερινές του επιλογές και όχι με ένα χάπι που θα πάρει ή ένα μασάζ που θα κάνει.

Όπως λέει και το σλόγκαν μας, «A Touch with Soul», το άγγιγμά μου είναι ένα άγγιγμα με ψυχή. Η ψυχή είναι ενέργεια και σας προσφέρω ενέργεια μέσα από το άγγιγμά μου! Σας περιμένουμε με χαρά!

Φυλλιώ Μουτάφη

Ελ. Βενιζέλου 35, Καβάλα

Τηλ.: 2513011080

www.filiomoutafi.grinfo@filiomoutafi.gr

fb: Filio Moutafi Healing Touch